6.5.2015 23:33

Επιμένει σε δικό του χώρο για τους μετανάστες ο Δήμος Χίου

«ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ακατάλληλες συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ανθρώπινη διαμονή, κατήγγειλε στο Δ.Σ. της Τετάρτης το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Φρ. Κυλαδίτης στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσε στον Δήμαρχο Μ. Βουρνού για τον νέο καταυλισμό προσφύγων στο Μερσινίδι.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυλαδίτης οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός των σκηνών που παραχώρησε η Ταξιαρχία ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες καθιστούν απαγορευτική τη γενικότερη παραμονή των μεταναστών μέσα σε αυτές.

Παράλληλα ζήτησε από τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες για αξιοποίηση χώρων ώστε να διαμονή των μεταναστών κατά τη διήμερη παραμονή τους στο νησί να γίνεται κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Από την πλευρά του πάντως ο Μ. Βουρνούς απαντώντας στο στέλεχος της ΛΑ.Σ. επανέλαβε την πάγια θέση του Δήμου που είναι η απόκτηση ιδιόκτητου χώρου για τη στέγαση των μεταναστών, αίτημα που έθεσε ευθέως στην προ ημερών συνάντησή του με την Υπουργό Μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου.

«Οι καλές συνθήκες διαμονής είναι σε άμεση συνάρτηση πάντα με τον αριθμό των μεταναστών. Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι τα μεγέθη είναι τέτοια που καθιστούν το Μερσινίδι ως ανεπαρκή χώρο, ζητήσαμε κι επιμένουμε να ζητάμε από την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση του Δήμου ώστε να προχωρήσει την αγορά ιδιόκτητης έκτασης που θα διασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες για τους διαμένοντες», εξήγησε ο κ. Βουρνούς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ