29.12.2015 17:05

Επικροτεί το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» την παρουσία του «Aegis I»

Τους ιδιαίτερους δεσμούς του πλοιοκτήτη του «Aegis I» Γιάννη Πολυχρονόπουλου με τη Χίο, επικροτεί το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», με αφορμή την έλευση του πλοίου και την συνεισφορά του στον εντοπισμό και την διάσωση προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

«Ο Γιάννης Πολυχρονόπουλος έχει δεσμούς αγάπης με τη Χίο. Έχει κατά το παρελθόν συμβάλλει με ποικίλους τρόπους (π.χ. χοργίες για εκδόσεις βιβλίων) στη στήριξη κοινωνικών ενεργειών.

Αυτή τη φορά προστρέχοντας και ο ίδιος στα όσα το Ίδρυμα διά του Καπτ. Παναγιώτη Ν. Τσάκου προσφέρει, δίνει ένα σημαντικό χέρι βοηθείας στη διάσωση των προσφύγων.

Στην προχθεσινή βραδινή έξοδό του το “AEGIS I” με καπετάνιο τον Καπτ. Μανώλη Γεράνη και 6μελές πλήρωμα διέσωσε 119 ενήλικες και 12 παιδιά. Είναι βέβαιο ότι με τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος θα εκτελέσει ένα σημαντικό επιβοηθητικό έργο για όσο χρόνο παραμείνει στο νησί μας», αναφέρει με ανακοίνωσή του το ίδρυμα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ