4.7.2018 17:47

Επιχείρηση φιάσκο από την ΕΛ.ΑΣ. σε Χίο, Λέσβο και Σάμο

Σε σύνολο 17.773 μεταναστών έλεγξαν μετά βίας 3.200 άτομα και βρήκαν 3 μαχαίρια καθώς και σιδηρόβεργες από στηρίγματα κρεβατιών

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η περιβόητη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε στα τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου όπου φιλοξενούνται συνολικά 17.773 άτομα.

Η αστυνομία αρκέστηκε σε μία επικοινωνιακού τύπου παρουσία, χωρίς ουσία, περισσότερο ως μία ψυχολογική πίεση προς τους διαμένοντες έπειτα από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της Αστυνομικής Επιχείρησης και στα 3 νησιά συνελήφθησαν 3 άτομα για κατοχή αντικειμένων που από την νομοθεσία χαρακτηρίζονται ως «όπλα» ενώ προσήχθησαν 7 άτομα προκειμένου κατά περίπτωση να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Παράλληλα βρέθηκαν 3 μαχαίρια ψωμιού καθώς και σιδηρόβεργες από στηρίγματα κρεβατιών.

Άγνωστος ο αριθμός των μεταναστών

Κι ενώ από το πρωί της Τετάρτης η συγκεκριμένη επιχείρηση χαρακτηρίστηκε ως επιχείρηση καταμέτρησης αριθμού προσφύγων και μεταναστών αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς στην περίπτωση της ΒΙ.ΑΛ. το εγχείρημα έληξε άδοξα, αφού κατέστη σαφές ότι η επιχείρηση καταμέτρησης δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Έτσι το μόνο επίσημο στοιχείο που υπάρχει είναι αυτό του Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου Ελέγχου Συνόρων που καταγράφει 1.864 άτομα στη ΒΙ.ΑΛ..

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ