17.5.2012 22:05

Επιχορηγήσεις έως 25% σε ελαιοτριβεία

Επιδοτήσεις από 15% έως 25% μπορούν να πετύχουν τα ελαιοτριβεία, με την προϋπόθεση να συνεργαστούν μεταξύ τους για την ανάπτυξη κοινών υποδομών. Για παράδειγμα 5 ελαιοτριβεία έχουν την επιλογή να συνεργαστούν μαζί με ένα πανεπιστήμιο και να προχωρήσουν σε κοινή διαχείριση των αποβλήτων τους. Τη δυνατότητα αυτή δίνει το ειδικό καθεστώς του επενδυτικού νόμου «Συνέργεια και Δικτύωση», που επιδοτεί κοινοπρακτικούς συνεταιρισμούς. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι μέχρι τις 30 Μαΐου.
Τα σχήματα συνέργειας - δικτύωσης λειτουργούν υπό μορφή κοινοπραξίας και απαρτίζονται από τουλάχιστον 5 επιχειρήσεις. Δυνατότητα συμμετοχής στην κοινοπραξία, με ποσοστό έως 20%, έχουν και ημεδαπά ή αλλοδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Μπορούν να συμμετέχουν με ποσοστό έως 10% και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως επιμελητήρια κ.ά.
Το ελάχιστο κόστος του επενδυτικού σχεδίου ορίζεται στα 200.000 ευρώ και το μέγιστο στα 20 εκατ. €.
Κατά την υποβολή της αίτησης υπαγωγής, θα πρέπει να τεκμηριώνεται από τουλάχιστον ένα μέλος της κοινοπραξίας η δυνατότητα χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου με ίδια κεφάλαια ή και εξωτερική χρηματοδότηση σε ποσοστό τουλάχιστον 25% του επιλέξιμου, ενισχυόμενου κόστους του επενδυτικού σχεδίου.
Τα ενισχυόμενα επενδυτικά σχέδια ενδεικτικά μπορούν να περιλαμβάνουν:

  • Κοινές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό παραγωγής, προμήθεια ή παροχή κοινών υπηρεσιών.
  • Δράσεις ελέγχου ποιότητας.
  • Δράσεις αποθήκευσης, δικτύων διανομής, δικτύων προμηθειών, διακίνησης, έκθεσης και πώλησης εμπορευμάτων ή παροχής υπηρεσιών.
  • Κοινό εμπορικό σήμα και σύστημα διαδικτυακού εμπορίου, κοινή πιστοποίηση και σήμα ποιότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ