24.9.2012 0:57

Επίδειξη στο σκοτάδι;

- ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ… ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

 
Τελειωμό δε φαίνεται να έχει η  «Οδύσσεια» με τη νέα πτέρυγα του «Σκυλίτσειου» με την κατασκευάστρια εταιρεία (Άκτωρ) να προσπαθεί να «εκβιάσει» την παράδοση του εξοπλισμού σε μια κατεύθυνση διεκδίκησης νέων πιστώσεων για να περάσει στην τρίτη φάση του έργου που αφορά τη βελτίωση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου.
 
«Επίδειξη» για τους νοσοκομειακούς
Τρία χρόνια περίμεναν κλεισμένα τα μηχανήματα ύψους 2.150.000 ευρώ που θα εξοπλίσουν τη νέα πτέρυγα του  «Σκυλίτσειου» και είδαν το φως τις τελευταίες μέρες κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες έτσι ώστε να είναι μόνιμη η τοποθέτηση και λειτουργία τους.
Τα μηχανήματα ανοίχτηκαν, τοποθετήθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία σε μια διαδικασία «επίδειξης» από εκπροσώπους των εταιρειών, όπως μετέφερε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Σκυλίτσειου Λ. Χαλκιάς, ο οποίος αντικαθιστά το διοικητή Π. Μπουμπάρη, που όλως τυχαίως σε μια τέτοια συγκυρία είναι σε... άδεια.
 
Έμμεση παράδοση για τον Γ.Ξενάκη
«Πώς είναι δυνατόν να ανοιχτούν 500-600 κιβώτια, να τοποθετηθούν τα μηχανήματα για να γίνει μια επίδειξη και οι εταιρείες τους να τα αφήσουν έτσι εκτεθειμένα; Δε θα εννοείται ότι λειτουργούν, ότι έχουν παραληφθεί, άρα ότι έχει τοποθετηθεί ο νέος μηχανολογικός εξοπλισμός στο Σκυλίτσειο, πράγμα που εμμέσως σημαίνει την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου, κάτι που όλοι ξέρουμε, ότι δεν έχει γίνει;» αναρωτιόταν χθες με νόημα ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Γ. Ξενάκης.
 
Στο άγνωστο η τοπική κοινωνία
Τα ερωτηματικά με δεδομένη την προΐστορία του έργου είναι και βάσιμα και πραγματικά. Πρώτον, γιατί αυτή η διαδικασία γίνεται εν απουσία του Διοικητή και δεύτερον, για ποιο λόγο, αφού δεν είναι έτοιμοι οι χώροι όπου θα λειτουργούν τα μηχανήματα πως τα παραλαμβάνουν και υπογράφουν το «όλα καλώς;».
Ποιος βεβαιώνει και βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, εγγυώμενος την ίδια στιγμή πως ότι συμβεί στο μέλλον η «Άκτωρ» ή οποιοσδήποτε άλλος είναι υπεύθυνος θα έχει άφεση αμαρτιών;
Και μόνο το γεγονός ότι τα μηχανήματα παραλαμβάνονται ή πιστοποιούνται ή επιδεικνύονται  ή όπως αλλιώς λέγεται, εν τη απουσία του αποκλειστικά υπεύθυνου Διοικητή του «Σκυλίτσειου» το πράγμα δεν πάει καλά.
 
Ξεκάθαρα πράγματα
Η τοπική κοινωνία ανέχθηκε τεράστιες παλινωδίες στο έργο της νέας πτέρυγας. Ανέχθηκε υπέρογκες αναμορφώσεις προϋπολογισμού, ανέχθηκε καθυστερήσεις, ανέχθηκε κακοτεχνίες όπως περιγράφηκαν κατά το παρελθόν και πολλά άλλα που δεν φτάνουν σελίδες να τα περιγράψουν. Αν κάποιος σήμερα υπογράψει ή υπέγραψε χθες θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος να λογοδοτήσει στην τοπική κοινωνία που βλέπει ένα έργο 28εκ. ευρώ να παραδίδεται κάτω από συνθήκες σκότους και με αμφιβολίες που κατατίθενται δημόσια.
Επειδή λοιπόν η Χίος «μάτωσε» για να γίνει η νέα πτέρυγα, από σήμερα κιόλας οι τοπικοί βουλευτές (Μουσουρούλης- Τριαντάφυλλος) αλλά και οι αιρετοί (Περιφέρεια – Δήμος) οφείλουν να ζητήσουν εγγυήσεις ότι αν κάτι δεν πάει καλά στο μέλλον, θα υπάρχει υπεύθυνος.  Διαφορετικά ας μην μπουν καν στον κόπο.
Το «Σκυλίτσειο» δεν θα γίνει «Αττικό»….
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ