20.8.2015 9:34

Επιβραβεύει τους πρώτους

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΚΟΣ

Τη χορήγηση - Βραβείων Αριστείας σε Χιώτες μαθητές και σπουδαστές, κατά προτίμηση Καρδαμυλίτες και τη χορήγηση υποτροφιών για προπτυχιακούς μαθητές ανακοινώνει το «Ίδρυμα Μ. Τσάκος»

1.         Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτώντα μαθητή ή μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Καρδαμύλων εφόσον λαμβάνει  το απολυτήριό του/της με «Άριστα»

2.         Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτώντα μαθητή ή μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων εφόσον λαμβάνει  το απολυτήριό του/της με «Άριστα»

3.              Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτώντα μαθητή ή μαθήτρια των  Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων  Χίου, Ψαρών και Οινουσσών εφόσον λαμβάνει  το απολυτήριό του/της με «Άριστα»

4.              Στον πρώτο σε βαθμολογία αποφοιτώντα αριστεύσαντα μαθητή των Λυκείων της Χίου του οποίου η οικογένεια εμπίπτει στις προϋποθέσεις οικονομικής στήριξης.

5.              Στην πρώτη σε βαθμολογία αποφοιτούσα  αριστεύσασα μαθήτρια των Λυκείων της Χίου της οποίας η οικογένεια εμπίπτει στις προϋποθέσεις οικονομικής στήριξης.

6.              Στον πρώτο σε βαθμολογία  μαθητή / μαθήτρια ο οποίος αρίστευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ ανεξαρτήτως Πανεπιστημιακής Σχολής.

7.              Στον πρώτο κατά σειρά αριστεύσαντα νεοεισαχθέντα με εξετάσεις Χιώτη σπουδαστή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών.

8.              Στον πρώτο κατά σειρά αριστεύσαντα νεοεισαχθέντα με εξετάσεις Χιώτη σπουδαστή στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου.

9.              Στον πρώτο αριστούχο νεοεισαχθέντα φοιτητή/φοιτήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ανεξαρτήτως καταγωγής).

10.           Στον πρώτο/πρώτη διπλωματούχο μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στις περιπτώσεις 1 έως και 9 η βράβευση συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 500 ευρώ

Η βράβευση της περιπτώσεως 10 συνοδεύεται από χρηματικό ποσό  1.000 ευρώ.

 

Παράληλα το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»- Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης,  προκηρύσσει τρεις  υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2015–2016,  για προπτυχιακούς φοιτητές – σπουδαστές, αποφοίτους Λυκείων (Γενικών ή ΕΠΑ.Λ.) της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών και κατά προτεραιότητα των Καρδαμύλων, οι οποίοι φοιτούν  ή θα φοιτήσουν σε Τμήματα Ναυτικών ή Ναυτιλιακών σπουδών σε ΑΕΙ ή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Χώρας.

                  Τα κύρια κριτήρια  αξιολόγησης των αιτήσεων (της οποίας τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν),  είναι:  α) η πιστοποιημένη άριστη ακαδημαϊκή επίδοση των αιτούντων,  β) η οικονομική κατάσταση της οικογένειας,  γ) η αξιολόγηση της προσωπικότητας και της ακαδημαϊκής  πορείας του/ της υποψηφίου με τη βοήθεια της κατάθεσης σύντομης προσωπικής έκθεσης.

 Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από ειδική επιτροπή.

                  Προθεσμία κατάθεσης  αιτήσεων και δικαιολογητικών ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2015. Οι αιτήσεις να υποβληθούν στην έδρα του Ιδρύματος, Μ. Λιβανού 51, 82100 Χίος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22710 82777.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ