29.7.2014 14:05

Επιβεβλημένη η λειτουργία της Παιδιατρικής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ

Την πρόθεσή του να αντιταχθεί σε κάθε ενέργεια υποβάθμισης της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής δημοσιοποιεί μέσα από ανοιχτή επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου.

Σε αυτή επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους διεθνείς υγειονομικούς χάρτες, σε κάθε Νοσοκομείο, η Παιδιατρική Κλινική είναι μία από τις τέσσερις βασικές Κλινικές που είναι επιβεβλημένη η στελέχωσή της.

«Ειδικότερα σε ένα ακριτικό νησί όπως είναι η Χίος, η συνεχής και ασφαλής λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου θα πρέπει να αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας. Η ευθύνη για την πλήρη στελέχωση μιας Κλινικής ανήκει στην πολιτεία και στη Διοίκηση του κάθε Νοσοκομείου και όχι στους ιατρούς που υπηρετούν σε αυτό. Προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να συμπράξουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η στελέχωσή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό από το υπουργείο Υγείας. Έτσι μόνο, θα διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η ορθή λειτουργία της. Μέχρι να  βρεθεί κεντρικά οριστική λύση στη στελέχωση της, η Διοίκηση οφείλει να συνεχίσει τη στήριξη της Κλινικής, όπως έκανε έως σήμερα, ακόμα και από την περιουσία του Νοσοκομείου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου υπενθυμίζει τα προβλήματα που υπήρχαν στο νησί πριν την έναρξη λειτουργίας της Κλινικής και τους αγώνες των πολιτών για την δημιουργία της Κλινικής. Δυστυχώς, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι είχαμε φτάσει στο σημείο να θρηνήσουμε και απώλειες αθώων παιδικών ψυχών, λόγω της μη λειτουργίας Παιδιατρικής Κλινικής στο νησί. Επίσης, υπενθυμίζουμε τις πολλές διακομιδές που γίνονταν τότε, σχεδόν σε καθημερινή βάση, προς Νοσοκομεία των Αθηνών, τόσο για παιδιατρικά περιστατικά όσο και για πρόωρα-νεογέννητα, διακομιδές που στοιχίζουν στην πολιτεία χιλιάδες ευρώ και στους πολίτες περιττή ταλαιπωρία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου προειδοποιεί, ότι τόσο οι Χιώτες Ιατροί, όσο και το σύνολο της Χιακής κοινωνίας θα αντιταχθούν σε οιαδήποτε ενέργεια υποβάθμισης της λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ