21.6.2016 16:21

Επιβεβαίωσαν τη φήμη της Χίου

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Την παράδοση της Χίου στις υψηλές βαθμολογίες και στα καλά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά η ανάρτηση των αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων το μεσημέρι της Παρασκευής, αφού και φέτος σημειώθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των υψηλών βαθμολογιών.

Όπως δήλωσε στον «π» ο υπεύθυνος Γενικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Κώστας Γιαννούλης, συγκριτικά με πέρσι υπήρξε μείωση των ποσοστών στις χαμηλές βαθμολογίες ενώ παρουσίασαν ανοδική πορεία τα γραπτά με υψηλές βαθμολογίες.

Οι αριθμοί [ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ]

Το 2015 το ποσοστό των μαθητών που έγραψε κάτω από την βάση ανέρχονταν στο 37,29% ενώ φέτος είχαμε μόλις το 23,96% με βαθμούς από 0-10. Σημαντική μείωση υπήρξε και στα γραπτά από 10-12 όπου πέρσι το ποσοστό άγγιζε το 13,31% ενώ φέτος βρίσκεται στο 9,82%.

Η μεγαλύτερη απόκλιση είναι στα γραπτά με βαθμό από 15-18 που πέρσι ήταν το 15,62% ενώ για την φετινή χρονιά βρίσκονται στο 23,37%.

Τέλος τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν με άριστα δηλαδή από 18-20 πέρσι ήταν 14,81% φέτος είναι 17,76%.

Ο κ. Γιαννούλης επισήμανε ότι τα θέματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων ήταν σε ορισμένα μαθήματα ευκολότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και ίσως για αυτό να σημειώθηκε αυτή η άνοδος στα βαθμολογίες. «Νομίζω ότι και πανελλαδικά η Χίος θα καταλάβει και πάλι υψηλή θέση στις βαθμολογίες των συμμετεχόντων  μαθητών», κατέληξε.

Εντυπωσιακό ωστόσο είναι το γεγονός ότι στα ακριτικά Ψαρά από τους είκοσι συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις, οι δύο αρίστευσαν δηλαδή έλαβαν βαθμολογία από 18-20 και οι τρεις από 15-18.

Οι πρώτοι από το κάθε σχολείο

Σε ότι αφορά στις πρωτιές που καταγράφηκαν σε τοπικό επίπεδο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε στη δημοσιότητα τους πρώτους μαθητές από κάθε σχολείο του νησιού και όχι τους πρώτους 20 σε όλη τη Χίο, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ