5.9.2013 21:25

Επιβεβαιώνει το πεντοχίλιαρο η Ζέττα Μακρή

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ "π" ΚΑΙ ΤΟΥ POLITISCHIOS.GR

Την άμεση αντίδραση της Υφυπουργού υγείας Ζέττας Μακρή προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» και του politischios.gr σχετικά το 4ήμερο ταξίδι της στον Τσεσμέ το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ θα κοστίσει 5.000 ευρώ ενώ η διαμονή της Υφυπουργού θα είναι σε 5άστερο ξενοδοχείο.

Η ίδια στην απάντησή της όχι μόνο παραδέχεται ότι το ταξίδι όντως θα κοστίσει 5.000 ευρώ αλλά ότι η διαμονή της στο πολυτελές ξενοδοχείο είναι καθαρά δική της επιλογή αφού η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου στο οποίο θα συμμετάσχει απλά προτείνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα και οι συμμετέχοντες διαλέγουν.

Η απάντηση

« Με αφορμή την χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα politischios.gr άρθρου με τίτλο «Παντού περικοπές, στα Υπουργεία υπερβολές», στο οποίο γίνεται λόγος για αυξημένο κόστος του ταξιδιού για τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου στην 63η Σύνοδο της Επιτροπής του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Οι δαπάνες και η αποζημίωση των υπηρεσιακών ταξιδιών ρυθμίζονται αναλυτικά στο ν.2685/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα, από τον οποίο δεν υπήρξε καμία παρέκκλιση. Εξάλλου, τα ποσά της ημερήσιας αποζημίωσης που δικαιούνται οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι του Υπουργείου καθορίζονται σαφώς από το άρθρο 17 και τα επόμενα του εν λόγω νόμου, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο μετακινούμενος.

 Όσον αφορά στα εισιτήρια για τη μετάβαση και επιστροφή, η τιμή που επιλέχθηκε ήταν η χαμηλότερη τη δεδομένη στιγμή της κράτησης, με μια αεροπορική εταιρεία που εξασφαλίζει την απαιτούμενη  ποιότητα και ασφάλεια. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος τρόπος μετακίνησης συστήνεται από την Οργανωτική Επιτροπή της Συνόδου, στο σχετικό Οδηγό Συμμετεχόντων, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής και έγκαιρη άφιξη τους στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, καθώς ο που  παρέχει λεωφορεία για την μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο.  

Ως προς τη διαμονή, σας γνωρίζουμε ότι τα ξενοδοχεία που έχουν την δυνατότητα να μείνουν οι συμμετέχοντες προτείνονται από την ίδια την Οργανωτική Επιτροπή της Συνόδου. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο επιλέχθηκε καθώς σε αυτό διεξάγονται όλες οι εργασίες της 63ης Συνόδου της Επιτροπής του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η επιλογή κάποιου άλλου ξενοδοχείου, θα συνεπαγόταν μεγαλύτερη δυσκολία στις μετακινήσεις, καθώς και επιπλέον κόστος για την κάλυψή τους. 

Ζέττα Μ. Μακρή

Υφυπουργός Υγείας

Βουλευτής Μαγνησίας "

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ