21.1.2014 16:51

Έπιασε ο σπόρος

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΙΟΥ

40 πόντιοι, ικανοποιητικός αριθμός για τα δεδομένα της Χίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μ. Ευθυμιάδου με σκοπό την ίδρυση Συλλόγου Ποντίων του νησιού.

Στη συνάντηση έγινε λόγος για τους στόχους και τις επιδιώξεις καθώς και  για θέματα πρακτικής φύσης (καταστατικό, αριθμός μελών Δ.Σ, όνομα, συνδρομή κ.α.).

Επίσης, αποφασίστηκε ο Σύλλογος Ποντίων να μπορεί να δεχθεί ως μέλη και φίλους της ποντιακής παράδοσης, ανθρώπους που αγαπούν και θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, τους χορούς, τα ήθη και έθιμα, τη γλώσσα, τα φαγητά και τη νοοτροπία των Ποντίων. Παρ’ όλα αυτά, κρίθηκε απαραίτητο το Δ.Σ. να αποτελείται αποκλειστικά από άτομα ποντιακής καταγωγής, για να διατηρήσουμε μια σχετική αυτονομία.

«Νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε έναν ξεχωριστό, δικό μας, Σύλλογο, στον οποίο θα διατηρήσουμε και θα καλλιεργήσουμε την ποντιακή παράδοση και με τον οποίο θα έρθουμε σε επαφή με άλλους Πόντιους στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους Χιώτες που τόσα χρόνια μας έχουν αγκαλιάσει και μας κάνουν να «ξεχνάμε για λίγο» ότι είμαστε μακριά από τον τόπο που γεννήθηκε ο καθένας μας. Γι’ αυτό και τους καλούμε να έρθουν κοντά μας στην καινούρια σελίδα που ανοίγεται στη Χίο μας.

Σύντομα θα οριστεί νέα συνάντηση, για να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες για την ίδρυση του Συλλόγου Ποντίων Χίου.

Παρακαλούμε, λοιπόν, τους Πόντιους – και πλέον και τους μη Πόντιους – να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα: 6976345330, 6942052289, 6970011437», αναφέρει σε ανακοίνωσή του οι υπό ίδρυση σύλλογος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ