11.12.2015 16:40

Έπιασαν δουλειά τα μηχανήματα στη ΒΙ.ΑΛ. [ΦΩΤΟ]

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ Μ.Ο.Μ.Α. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ HOT SPOT ΣΤΗ ΧΙΟ

Λίγο η πίεση των Ευρωπαίων, λίγο το γεγονός ότι σε δύο μήνες Περιφέρεια και Δήμος θα πρέπει να επιστρέψουν το κτίριο των Ταμπάκικων στην οικογένεια Ζαφειράκη όπου ανήκει, έκανε την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί, με αποτέλεσμα το πρωί της Παρασκευής τα μηχανήματα της Μ.Ο.Μ.Α. (Μικτή Ομάδα Μηχανημάτων Ανασυγκρότησης) να ξεκινήσουν τις εργασίες διαμόρφωσης στον εξωτερικό χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

 

Στο χώρο βρέθηκε και η υπεύθυνη πολιτικός μηχανικός του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που πραγματοποίησε αυτοψία στο υπό δημιουργία Hot Spot, παραλαμβάνοντας από τον Δήμο τις ήδη υπάρχουσες μελέτες αλλά και κάνοντας υποδείξεις πάνω στον υπάρχοντα σχεδιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος έχει προμηθευτεί ήδη 20 οικίσκους διαστάσεων 3 χ 12 ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένει κι άλλους.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου ο χώρος του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. θα είναι σε θέση να λειτουργήσει ως οργανωμένος χώρος καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εκτίμηση που σύμφωνα με τον Δήμο είναι αρκετά αισιόδοξη με δεδομένο ότι το κτίριο δεν έχει περιέλθει ακόμα στην κυριότητά του.

Σε ότι αφορά στο κόστος για τη δημιουργία Hot Spot, αυτό θα αναληφθεί από τα τρία συναρμόδια Υπουργεία δηλαδή το Μεταναστευτικής Πολιτικής, το Προστασίας του Πολίτη και το Εθνικής Άμυνας.

Τη διαχείριση του χώρου θα έχει η Αστυνομία ενώ το Υπουργείο θα καθορίσει ποιοι ανθρωπιστικοί φορείς θα υπάρχουν στον χώρο και με ποιες αρμοδιότητες. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ