18.9.2013 17:24

Επι ξηρού ακμής κρεμάμενο

ΛΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΚΟΦΙΝΑ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ

Κανείς δεν γνωρίζει από πότε θα ανοίξει τις πόρτες του  αλλά και για πόσο διάστημα θα λειτουργήσει απρόσκοπτα το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στην περιοχή του Κοφινά, παρά το ότι εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ  η πρόσληψη οδηγού του σχολικού λεωφορείου  και από το δήμο η πίστωση των 1000 ευρώ για τη δίμηνη μισθοδοσία του.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών, αποδέχθηκε τυπικά χτες - όπως όφειλε να κάνει - την δημοτική επιχορήγηση των 1.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοσίας του οδηγού και άλλα 1.000 ευρώ από το πρόγραμμα της  ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης που διανέμεται στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς.

«Το ΚΔΑΠ στον Κοφινά δεν λειτουργεί ακόμη επειδή δεν έχουμε οδηγό για το πούλμαν που τους έχουμε παραχωρήσει», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Πέτρος Τζούμας.

«Παρά το ότι έχουμε ενταχθεί στις δράσεις του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ  “ Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, που καλύπτει με 165.000 ευρώ τις ανάγκες του σχολείου για έντεκα μήνες, τα παιδιά μας δεν εξυπηρετούνται και τα κρατάμε στο σπίτι επειδή δεν έχουμε οδηγό να τα πάρει και να τα φέρει.  Έως τον Ιούνιο του 2013 η απασχόληση του δεν επιβάρυνε καθόλου το δήμο, αφού ανήκε στη δικαιοδοσία της ΕΝΑ Χίου».

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι οι νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν της επέτρεψαν να λύσει το πρόβλημα εγκαιρότερα, αλλά διάχυτος είναι ο φόβος ότι και τώρα ακόμη τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα, αφού κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει  πότε θα καλυφθεί η θέση. Όλοι γνωρίζουν όμως, ότι  σύντομα θα κληθούν και πάλι να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα, αφού η σύμβαση εργασίας του οδηγού δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη των δύο μηνών.

«Ο σύλλογος καλύπτει οικονομικά πολλές ανάγκες του σχολείου, αλλά δεν μπορεί να πληρώνει και τον οδηγό. Είμαστε διατεθειμένοι να παρατείνουμε την παραχώρηση του σχολικού λεωφορείου, αλλά περιμένουμε από την πολιτεία να λύσει έγκαιρα το πρόβλημα αφού γνωρίζει την κατάσταση και τη λύση που πρέπει και καλείται να λάβει», τονίζει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ