4.8.2020 21:00

Έφυγε ένας εξαίρετος άνθρωπος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 4/8 ο Ίμβριος συμπατριώτης μας μαθηματικός Τάσος Φούτσος.

Γέννημα θρέμμα της Ίμβρου ο Τάσος Φούτσος, συμπατριώτης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, φοίτησε στο ημιγυμνάσιο της Ίμβρου και στη συνέχεια στο Λύκειο της Μεγάλης του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη.

Επί χρόνια μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αφού του αφαιρέθηκε η τουρκική υπηκοότητα και του δόθηκε η Ελληνική, δίδαξε μαθηματικά φθάνοντας μέχρι και τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

Για σειρά ετών, αποτέλεσε και τον ζωντανό συνδετικό κρίκο της Χίου με τα μικρασιατικά παράλια, από τον ρόλο του μεταφραστή κάτι για το οποίο ξεχώριζε.

Ψήφισμα για τον θάνατό του εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χίου στο οποίο σημειώνει:

Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ Χίου εκπροσωπώντας σύσσωμο τον εκπαιδευτικό κόσμο του νομού μας, εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του εκλεκτού, πρώην συναδέλφου Καθηγητή  Μαθηματικών  Αναστάσιου Φούτσου, που τόσο πρόωρα και απροσδόκητα έφυγε από κοντά μας.

Ο κύριος Τάσος όπως όλοι τον γνωρίζαμε, ήταν υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης εκπαιδευτικού. Υπηρέτησε με συνέπεια, επιστημονική επάρκεια, εντιμότητα και αξιοπρέπεια το λειτούργημά του  επί σειρά ετών δίνοντας τον αγώνα του μέσα στις αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, αφού διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής σε σχολικές μονάδες του νησιού, καθώς και Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χίου. Υπήρξε ένας  εξαιρετικός παιδαγωγός, ένας υπέροχος συνεργάτης και κυρίως ένας σπάνιος, αληθινός Άνθρωπος που τιμούσε με την ήρεμη χαμογελαστή παρουσία και το ήθος του το χώρο της εκπαίδευσης και την τοπική κοινωνία.

     Τιμώντας τη μνήμη του, το ήθος και την πολυετή προσφορά του, το ΔΣ αποφάσισε: αντί στεφάνου να καταθέσει ένα συμβολικό ποσό  για τη ενίσχυση κοινωφελούς σκοπού, να παραστεί αντιπροσωπεία του ΔΣ στη νεκρώσιμη ακολουθία και να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στoν τοπικό τύπο.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Καλό σου ταξίδι κύριε Τάσο.  Η τεράστια προσφορά σου στην εκπαίδευση αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ