22.5.2018 11:33

«Εφαρμόστε τον αντικαπνιστικό νόμο»κ. Υπουργέ

Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους ζητούν από τον Υπουργό Υγείας οι Βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η αντικαπνιστική νομοθεσία στη χώρα μας ισχύει μόνο στα χαρτιά.

Στην ερώτηση τους προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Οι παραβάσεις του νόμου δεν αφορούν μόνο τα εστιατόρια, καφέ, μπαρ αλλά και άλλους ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους όπως είναι τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.  Η εικόνα κάποιων να καπνίζουν ανενόχλητοι μέσα στα Πανεπιστήμια, σίγουρα δεν τιμά την χώρα μας, όταν στο εξωτερικό τα Πανεπιστήμια τηρούν αυστηρούς κανόνες απαγόρευσης του καπνίσματος ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους που διαθέτουν αποκλειστικά για ψυχαγωγία και αθλητισμό.

Αυτό το καθεστώς μη εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου που συντηρείται όλα τα χρόνια στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όχι μόνο στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών στο αγαθό της υγείας αλλά παραβιάζει και όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που θα έπρεπε να ισχύουν για όσους εισέρχονται σε αυτά. Από μια απλή επίσκεψη σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι σε καθημερινή βάση καταπατάται το ανθρώπινο δικαίωμα στη δημόσια υγεία……

Κύριε Υπουργέ από νόμους και εγκυκλίους «χορτάσαμε». Αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος», καταλήγουν οι Βουλευτές της ΝΔ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ