30.11.2015 10:05

Επέστρεψε για να παραμείνει καθηλωμένο στην Αμανή

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΔΗΓΟΥ

Δώρο άδωρο κινδυνεύει να αποδειχτεί το συνολικό «λίφτινγκ» που πραγματοποιήθηκε στην κινητή προνοσοκομειακή μονάδα της Βολισσού, αφού η έλλειψη οδηγού και η ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου για το ποιος τελικά μπορεί να το οδηγεί , επιχειρεί να το καθηλώσει για μία ακόμη φορά στον χώρο στάθμευσης του Πολυδύναμου Ιατρείου της περιοχής.

Παρά τις προσπάθειες ετών ώστε το ασθενοφόρο να μπορεί να οδηγηθεί από εθελοντές σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά ασθενή από την Αμανή στο «Σκυλίτσειο», η έλλειψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους της Κυβέρνησης που θα επιτρέπει κάτι τέτοιο, συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τόσο την υγεία των κατοίκων της Βόρειας Χίου όσο και το ίδιο το όχημα αφού η συνεχής ακινησία του αποτελεί την βασική αιτία των μηχανολογικών ζημιών που είχε υποστεί μέχρι σήμερα.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με τον Δήμο Χίου τα μηχανολογικά προβλήματα που είχε παρουσιάσει αλλά και η εξειδικευμένη αναβάθμιση που απαιτούσε ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου έκαναν αναγκαία την μεταφορά του οχήματος στην Αθήνα. Έτσι μετά από δύο σχεδόν μήνες κι αφού επιδιορθώθηκαν όλα τα προβλήματα, το ασθενοφόρο επέστρεψε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο νησί, ώστε και πάλι να μεταβεί στην έδρα του στη Βολισσό.

Αναμένουν την εγκύκλιο

Την ίδια ώρα πάντως που ο Δήμος ξόδεψε χιλιάδες ευρώ τόσο για την αγορά του όσο και για τη συντήρησή του, αξεπέραστος παραμένει ο νομοθετικός σκόπελος που δεν επιτρέπει την οδήγηση του ασθενοφόρου από τρίτους.

Έτσι το όχημα ναι μεν υπάρχει αλλά την πιο κρίσιμη ώρα αποδεικνύεται ανύπαρκτο αφού οποιοσδήποτε επιχειρήσει να το οδηγήσει θα βρεθεί ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Όπως πάντως εκτιμά η δημοτική αρχή, η πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αν. υπουργού Υγείας με πρωτοβουλία του Α. Μιχαηλίδη έθεσε το συνολικότερο πρόβλημα της υποβάθμισης της υγειονομικής περίθαλψης της Αμανής σε νέα βάση.

Αυτό που περιμένουν πλέον στον Δήμο είναι η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη νομοθετικής παρέμβασης που θα επιτρέπει επιτέλους τη χρήση του ασθενοφόρου από εκπαιδευμένους εθελοντές, με μοναδικό στόχο να μη χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές στη βόρεια Χίο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ