23.10.2012 10:04

Έπεσαν οι αντιμνημονιακές μάσκες

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος , απέδειξαν το πώς εννοούν τις αγωνιστικές κορόνες που εκστομίζουν κατά καιρούς εναντίον της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ , με αφορμή, όσες περικοπές βιώνουν στους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και σε μια σειρά άλλα προγράμματα ΣΑΤΑ κλπ., που φτάνουν στο 40%.
Σε πρόσφατη μάλιστα κινητοποίηση στην πλατεία άστραψε και βρόντησε ο Δήμαρχος εναντίον της συγκυβέρνησης, πλην όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Στο δημοτικό συμβούλιο στις 19-10-2012 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα : «Το ΔΣ Χίου με αφορμή την πρόταση  νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που έχουν  οδηγήσει σε ένδεια τον ελληνικό λαό και σε οικονομική ασφυξία τους δήμους, καλεί τα κόμματα και την κυβέρνηση να ψηφίσουν την εν λόγω πρόταση νόμου καταργώντας όλα τα παραπάνω»
Στο σημείο αυτό φάνηκε η πολιτική  υποκρισία συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού καταψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα,  πλην των δημοτικών συμβούλων Καμπούρη, Φαραντζή και Κοντούδη που ψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η φαρσοκωμωδία της πολιτικής υποκρισίας , συνεχίστηκε σε άλλο θέμα , όταν ο Δήμαρχος άρχισε και πάλι να «παραπονιέται» για τις οικονομικές περικοπές της κυβέρνησης , για να λάβει την απάντηση από τους δημοτικούς μας συμβούλους, ότι αυτές τις περικοπές στηρίζει με την αρνητική του στάση για την κατάργηση του μνημονίου και άρα μας δουλεύει!
Τέλος Θετικό ήταν το γεγονός ότι το ΔΣ ομόφωνα καταδίκασε τις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στο νησί μας σε βάρος μεταναστών, δίνοντας ένα στίγμα μηδενικής ανοχής σε τέτοια φαινόμενα.
Κλείνοντας και με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν για το λιμάνι, παρά την υιοθέτηση μέρους των προτάσεών μας από τη δημοτική αρχή το σίγουρο είναι ότι εάν δεν ξεσηκωθεί ο λαός μας η κατάσταση και οι μεταφορές στο νησί θα χειροτερεύει, αφού θέσεις που στα λόγια υιοθετούνται στην πράξη αφήνονται στην τύχη τους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση φυσικά δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και αποδιάρθρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ