3.9.2012 17:31

Επερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για την πυρκαγιά της Χίου

Την Πέμπτη 30 Αυγούστου ύστερα από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για την πυρόπληκτη Χίο η Βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή δήλωσε:
Οι Χιώτες παραγωγοί πρέπει να ανησυχούν: Τα μηνύματα του κ. Υπουργού ήταν ξεκάθαρα.
Η όποια αποκατάσταση των ζημιών, πρακτικά επαφίεται στις καλένδες και την καλή διάθεση της Ευρώπης. Ακούστηκαν από στόματος Υπουργού νούμερα με πολλά μηδενικά στο τέλος τους μα φοβόμαστε ότι η βοήθεια της κυβέρνησης προς τους πυροπαθείς της Χίου θα είναι τελικά ένα μηδενικό.
                Παρά τις ερωτήσεις δεν δεσμεύτηκε ο Υπουργός για την άμεση αντιπλημμυρική προστασία των καμένων εκτάσεων και την συγκράτηση των πρανών με κορμοδεσίες. Δεν ανησύχησε για την οικολογική υποβάθμιση που θα προκύψει από τις πλημμύρες. Καμιά δέσμευση για την απαγόρευση βόσκησης των καμένων εκτάσεων καθώς και για τον άμεσο καθορισμό των αναδασωτέων περιοχών. Δεν πήραμε καθαρή απάντηση για αποζημιώσεις στις άλλες καλλιέργειες (ελιές, ξινόδεντρα και λοιπά).
                Τα προβλήματα που προέκυψαν και η έλλειψη συντονισμού κατά την διάρκεια της πυρόσβεσης δείχνουν την κρατική μηχανή ως συνυπεύθυνο της καταστροφής. Το κράτος «μπαταξής» άλλη μια φορά δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες του και δεν πληρώνει γι’ αυτές.
                Η μνημονιακή πολιτική βλάπτει σοβαρά την υγεία και το περιβάλλον.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ