18.5.2012 9:51

Επένδυση…σε ρόδες

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΝΙΩΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΙΣΤΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Οι άνθρωποι που ζουν και πονούν την Αμανή, που δε θέλουν να βλέπουν τα σπίτια της να κλείνουν, αλλά να ανάβουν νέα φώτα, προσπαθούν να επενδύσουν σε καινοτόμες δράσεις που θα λειτουργούν ανταποδοτικά για την περιοχή τους χωρίς  στόχο το προσωπικό τους και μόνο όφελος.
 Είναι νέοι που αγωνίζονται να παραμείνουν στην περιοχή. «Φέτος έφυγαν τέσσερις για το εξωτερικό, αν μας μετρήσετε δεν είμαστε περισσότεροι από δέκα, θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας και να γίνουμε φορείς προσέλκυσης νέων ανθρώπων που θα αποφασίσουν να έρχονται ή ακόμη και να επενδύσουν εδώ, δίνοντας ζωή στον τόπο», δηλώνει ο Ι. Μαδιανός, που συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αναζωογόνησης του χώρου.
Με αυτό το σκεπτικό οι επαγγελματίες των Λιμνιών «συνεταιρίστηκαν», οργάνωσαν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό  «CHIOS AUTO SPORT - ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ» και έχουν προτείνει στο δήμο τη δωρεά ενός χώρου 6 στρ. που απόκτησαν στην περιοχή Γεράκικα της Βολισσού, με τον όρο να τον διαμορφώσει σε πίστα  επιδείξεων δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων  και να τους παραχωρήσει τη διαχείριση του.
«Αυτό που ζητάμε είναι να μας στρώσει με άσφαλτο ο Δήμος τα 300 μέτρα της πίστας. Ο χώρος αρχικά θα χρησιμοποιείται το χειμώνα, για να μην διαταράσσεται η ησυχία των επισκεπτών το καλοκαίρι», επισημαίνει ο Γιάννης και συμπληρώνει ότι «στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε τη λειτουργία του διοργανώνοντας, πιθανότατα, εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τα έσοδα θα διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την επίλυση προβλημάτων της Αμανής».
Μια πρώτη σκέψη είναι και η διδασκαλία κανόνων οδικής συμπεριφοράς σε μικρά παιδιά και νεαρά άτομα.
«Ότι εισπράττουμε  θα το επενδύουμε στην περιοχή,  αν πετύχουμε  θα έχουμε αφήσει κάτι σαν μια μονάδα για να μπορούν να εφαρμοστούν κι άλλες σκέψεις». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ