8.9.2016 16:58

Επάρκεια σε αίμα προς στιγμήν

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Οι τράπεζες αίματος και η ενεργοποίηση των τμήματος αιμοδοσίας και των εθελοντών έχουν «σώσει» το «Σκυλίτσειο» νοσοκομείο της Χίου, παρέχοντας του έστω και οριακά την πληρότητα που χρειάζεται σε αίμα, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας στα οποία παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα.

Όπως επισήμανε στον «π» από το Τμήμα Αιμοδοσίας του «Σκυλίτσειου», η Αν. Σωτηρίου, στη Χίο αυτή τη στιγμή παρότι δεν είναι μια καλή περίοδος, υπάρχει αίμα.

Σημαντικό για τη διαμόρφωση αυτής της θετικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι και φορείς ευαισθητοποιούνται και δημιουργούν τράπεζες αίματος αλλά και οι υπάλληλοι του Τμήματος Αιμοδοσίας βρίσκονται κοντά σε όλους τους εθελοντές. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι εθελοντικές αιμοδοσίες δεν σταμάτησαν όλο το καλοκαίρι.

Η περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εθελοντών αιμοδοτών και η συνειδητοποίηση της αξίας της εθελοντικής αιμοδοσίας, αποτελεί το κλειδί γιατί όχι και για την αυτοτέλεια του νησιού σε αίμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ