4.11.2014 13:40

Επανέρχεται στο προσκήνιο το φράγμα Κοντού

• ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Αναθερμαίνεται, έπειτα από πολύ καιρό, το ενδιαφέρον της ΔΕΥΑΝΧ για το φράγμα Κοντού, το φράγμα στη νότια Χίο. Η επικαιροποίηση της μελέτης του, εκπονημένης από την εποχή του αείμνηστου νομάρχη, Γ. Καλουτά, καθώς και οι εξελίξεις γύρω από το φράγμα Κόρης Γεφύρι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που προκάλεσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη, του προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ Απ. Τζιώτη και του διευθυντή της Πετ. Καλογεράκη.

Με σκοπό την κάλυψη των υδατικών αναγκών και της νότιας Χίου, μετά την άρση του εμποδίου για την αύξηση των ανθρωπομηνών του τεχνικού συμβούλου στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, που πραγματοποιήθηκε με πίεση και εκ μέρους του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει από τις αρχές του καλοκαιριού ξεκινήσει προσπάθεια για επικαιροποίηση της μελέτης του φράγματος Κοντού, πεπεισμένος ότι, ειδικά έπειτα από τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί μας, η λογική των μικρών φραγμάτων στις περιοχές που έχουν ανάγκη από νερό είναι προφανής και επιβεβλημένη.

Συστηματικά και αθόρυβα, σε συνεργασία με την πρώην και τη νυν διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ, ο Κ. Τριαντάφυλλος έχει αναλάβει την υποχρέωση να … ξεκλειδώσει τους απαραίτητους πόρους για την αναθέρμανση του έργου.  Ήδη έχει συναντηθεί για το θέμα αρκετές φορές με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μόσχο Κορασίδη, υπεύθυνο της Διαχειριστικής του Υπουργείου, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος στη συνάντηση που θα έχει η ΔΕΥΑΝΧ για επικαιροποίηση και τροποποίηση της μελέτης, όπου αυτό χρειάζεται.

Σύμφωνα με το βουλευτή, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  επίκειται να ανακοινώσει έργα ύψους 500 εκατ. σε φράγματα, οπότε θεωρεί ότι πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για το φράγμα Κοντού, το οποίο προορίζεται  για μεικτή χρήση. Δηλαδή, ύδρευση και άρδευση. Το βασικό επιχείρημα στη φαρέτρα Τριαντάφυλλου ήταν οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Με την πρωτοβουλία αυτή διαφάνηκε συναίνεση από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση και υπήρξε η δέσμευση για συνεργασία, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες από κάθε πλευρά ενέργειες, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του φράγματος Κοντού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ