18.3.2015 17:38

Επανέρχεται στη Βουλή το ασθενές σήμα της Digea σε Χίο, Ψαρά κι Οινούσσες

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα o Νότης Μηταράκης προς τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Παππά για το θέμα της διόρθωσης του τηλεοπτικού χάρτη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνέχεια ερώτησης που είχε καταθέσει παλαιότερα.

Αναλυτικά, η επίκαιρη ερώτηση έχει ως ακολούθως:

Θέμα: Ψηφιακή τηλεόραση & Βόρειο Αιγαίο – Πρακτικά θέματα της καθημερινότητας του πολίτη ζητούν πρακτικές λύσεις

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως γνωρίζετε, αποτελείται από τις Π.Ε. Λέσβου (Μυτιλήνη & Λήμνος), Χίου (Χίος, Ψαρά, Οινούσσες) & Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι).

Όμως, τηλεοπτικά, η μεν Π.Ε. Σάμου δεν λαμβάνει, μέσω DIGEA, τηλεοπτικό σήμα των Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών Λέσβου & Χίου, ο δε τηλεοπτικός σταθμός Σάμου δεν εκπέμπει στην Λέσβο & στη Χίο αλλά στα Δωδεκάνησα.

Δηλαδή ο χάρτης της DIGEA δεν συμπίπτει με την διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα την ελλιπή πληροφόρηση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στη εν λόγω περιφέρεια.

Με την με Α.Π. 2/11.02.2015 ερώτησή μου είχα ζητήσει να πληροφορηθώ αν θα προβείτε στη διόρθωση του τηλεοπτικού χάρτη, ώστε οι κάτοικοι όλων των νήσων του Βορείου Αιγαίου να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των περιφερειακών σταθμών του Βορείου Αιγαίου.

Αντί για συγκεκριμένη απάντηση συνοδευόμενη από χρονοδιάγραμμα ή έστω από τη σειρά των ενεργειών στις οποίες σχεδιάζει να προβεί η Κυβέρνηση για το θέμα, έλαβα γενικόλογες αναφορές για το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση, για την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενημέρωση, καθώς και για την κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

Κατόπιν των ανωτέρω, επανακαταθέτω  την εν λόγω ερώτηση, ως επίκαιρη, και ερωτώ τον κ. Υπουργό:

- Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και στη βάση ποίου χρονοδιαγράμματος θα προβεί στη διόρθωση του τηλεοπτικού χάρτη, ώστε οι κάτοικοι όλων των νήσων του Βορείου Αιγαίου να έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα όλων των περιφερειακών σταθμών του Βορείου Αιγαίου;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ