7.7.2012 12:11

Επανεκκίνηση εργασιών στο γεφύρι του Παντουκειούς

ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΜΥΡΣΙΝΙΔΙΟΥ – ΣΥΚΙΑΔΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ

 
Με την επανέναρξη των εργασιών στην περιβόητη πλέον γέφυρα του Παντουκειούς συνέπεσε η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Γ. Σπανέλλη, στο νησί μας καθώς ο ίδιος διαπιστώνοντας ολιγωρίες και σημαντικά προβλήματα στην εξέλιξη των μεγάλων έργων, θέλησε να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο ξεχωριστά στο καθένα από αυτά.
Έτσι χθες, πρώτος σταθμός της επίσκεψης στάθηκε η περιβόητη πλέον γέφυρα του Παντουκειούς, με τον ίδιο να δηλώνει επιτακτικά την ανάγκη το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί μέσα στα δεδηλωμένα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρονοδιαγράμματα, προτού φανεί στον ορίζοντα ο κίνδυνος απένταξής του από την κοινοτική χρηματοδότηση.
Παρών την ίδια ώρα στο σημείο ήταν και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε. κ. Ζαχαράτος ο οποίος δεσμεύτηκε για την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών στο σημείο της γέφυρας, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η εταιρεία.
Το σημαντικό και συνάμα το θετικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή τη φορά η ΑΚΑΜΑΣ έκανε πράξη τη δέσμευσή της για συνέχιση του έργου και έτσι από χθες μετέφερε στο νησί δύο νταλίκες με σίδερα προκειμένου να κατασκευαστεί η γέφυρα πάνω στον ήδη υπάρχοντα ξυλότυπο, ενώ σήμερα τα ξημερώματα έφθασε στο νησί και το ειδικό συνεργείο που είναι υπεύθυνο για την ολοκλήρωση της κατασκευής.
Σε ότι αφορά το υπόλοιπο τμήμα της εργολαβίας δηλαδή της διάνοιξης του οδικού δικτύου από το Μερσυνίδι μέχρι τον κόμβο Συκιάδας, ο Γ. Διευθυντής της Περιφέρειας ζήτησε να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο εκχώρησης του έργου σε τρίτο εργολάβο, γεγονός για το οποίο ο κ. Ζαχαράτος εκ μέρους της ΑΚΑΜΑΣ Α.Ε. δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ