21.5.2014 12:44

Επανάσταση σε Καλλιμασιά και Νένητα

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Η υποβάθμιση των δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων έχει αναστατώσει τους κατοίκους των δυο χωριών που κινητοποιούνται ενάντια σε αυτήν την απόφαση.

Ήδη στα δυο χωριά από χθες το πρωί οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται σε εγρήγορση ενώ το βράδυ συγκαλούνται Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

Οι γονείς θεωρούν ότι η υποβάθμιση των σχολείων έγινε συντονισμένα, προετοιμάστηκε εν κρυπτώ και σε βάθος χρόνου θα σημάνει την πληθυσμιακή συρρίκνωση των χωριών.

Ειδικότερα για την Καλλιμασιά το παράλογο του πράγματος έγκειται στο γεγονός ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο της επέκτασης του σχολείου  για το οποίο η πολιτεία ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ως «αντίδωρο» σε αυτήν έρχεται τώρα η οργανική του υποβάθμιση.

Ανάμεσα στα όσα σχεδιάζονται και συζητήθηκαν χθες το βράδυ στις γενικές συνελεύσεις είναι, η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών, η έκφραση της δεδηλωμένης αντίθεσης όλων των φορέων των χωριών για την υποβάθμιση του σχολείου και η δημόσια τοποθέτηση όλων των εκπροσώπων συμβούλων στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄και β΄ βαθμού για το θέμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ