21.5.2014 12:44

Επανάσταση σε Καλλιμασιά και Νένητα

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

Η υποβάθμιση των δημοτικών Σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων έχει αναστατώσει τους κατοίκους των δυο χωριών που κινητοποιούνται ενάντια σε αυτήν την απόφαση.

Ήδη στα δυο χωριά από χθες το πρωί οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων βρίσκεται σε εγρήγορση ενώ το βράδυ συγκαλούνται Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις.

Οι γονείς θεωρούν ότι η υποβάθμιση των σχολείων έγινε συντονισμένα, προετοιμάστηκε εν κρυπτώ και σε βάθος χρόνου θα σημάνει την πληθυσμιακή συρρίκνωση των χωριών.

Ειδικότερα για την Καλλιμασιά το παράλογο του πράγματος έγκειται στο γεγονός ότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο της επέκτασης του σχολείου  για το οποίο η πολιτεία ξόδεψε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ως «αντίδωρο» σε αυτήν έρχεται τώρα η οργανική του υποβάθμιση.

Ανάμεσα στα όσα σχεδιάζονται και συζητήθηκαν χθες το βράδυ στις γενικές συνελεύσεις είναι, η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με τη συμμετοχή γονέων και μαθητών, η έκφραση της δεδηλωμένης αντίθεσης όλων των φορέων των χωριών για την υποβάθμιση του σχολείου και η δημόσια τοποθέτηση όλων των εκπροσώπων συμβούλων στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄και β΄ βαθμού για το θέμα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ