29.1.2016 13:23

Επαναλειτουργεί το μικροβιολογικό του ΕΟΠΥΥ

ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

Μετά από πολύμηνη παύση κι ύστερα από πρωτοβουλίες των υγειονομικών φορέων του νησιού αλλά και του βουλευτή Ανδρ. Μιχαηλίδη, ανοίγει επιτέλους και λειτουργεί κανονικά από την 1η Φεβρουαρίου το μικροβιολογικό εργαστήριο στο ΠΕΔΥ ΜΥ ΧΙΟΥ. 

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται είναι όλες του πεδίου 1 (αιματολογικές, βιοχημικές, μικροβιολογικές- εκτός ΔΕΚ και INR, PTT, ινωδογόνο d-dimersκαι παντώς είδους καλλιέργειες).

Από το πεδίο 2 (βιοπαθολογίας-πυρηνικής ιατρικής, ανοσολογικές, ορμονολογικές και  καρκινικοί δείκτες) γίνονται μόνο CRP  και φερριτίνη.  Οι υπόλοιπες πρέπει να γράφονται σε ξεχωριστό παραπεμπτικό και  και θα διεκπεραιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ στο ΓΝ Σκυλίτσειο ή από τους ασφαλισμένους στην Πυρηνική Ιατρική (συμβεμβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ), έως ότου γίνει η προμήθεια με αναλυτές για εκτέλεση ορμονικών και ανοσολογικών εξετάσεων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ