17.4.2013 11:28

Επανακάμπτει η ελεγχόμενη στάθμευση

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΞΥΣΤΟ

Μόνο λίγο καιρό έμεινε στα αζήτητα και πλέον επανακάμπτει η ελεγχόμενη στάθμευση περιμετρικά του Κήπου στη λογική της αναγκαιότητας της ως μέσο για την απομάκρυνση των οχημάτων από το κέντρο και της αύξησης της χρήσης των περιφερειακών πάρκινγκ.

Η δημοτική αρχή πληρώνει σημαντικά ποσά για την ενοικίαση χώρων στάθμευσης περιφερειακά του κέντρου. Με δεδομένο όμως ότι οι πολίτες έβρισκαν να σταθμεύσουν «έξω από την πόρτα των καταστημάτων» τα περιφερειακά πάρκινγκ έμπαιναν στα αζήτητα.

Πλέον σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Π. Στεφάνου το αντίτιμο που θα κυμαίνεται από 50 λεπτά το μισάωρο, ένα ευρώ την ώρα κ.λπ. θα λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για όλους εκείνους κυρίως τραπεζικούς και δημοσίους υπαλλήλους, γενικότερα εργαζόμενους που στάθμευαν για ώρες τα αυτοκίνητα τους περιμετρικά του κήπου. «Είχαμε πολλά παράπονα.

Ήθελε ο κόσμος να κατέβει στο κέντρο για μισή και μία ώρα, για γιατρό, για ανάγκη κι ήταν αδύνατο να βρει μια θέση στάθμευσης» εξηγεί ο αντιδήμαρχος.

Η προετοιμασία

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί μετά το Πάσχα, ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα που θα προκύψουν κατά την προσαρμογή με αυτό των υπεύθυνων αλλά και δημοτών, πάνω στην αύξηση της κίνησης κατά την εορταστική περίοδο.

Στην επόμενη επιτροπή Κυκλοφορίας θα αποφασιστεί όπου χρειάζεται να αντικατασταθούν οι πινακίδες, να τοποθετηθούν νέες ενώ θα τυπωθούν επίσης καινούργιες κάρτες με το προηγούμενο σύστημα (ξυστό).

Ελεύθερο κέντρο

Η πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής είναι να απελευθερωθεί το κέντρο από τα αυτοκίνητα και προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Στεφάνου ευελπιστεί ότι θα συμβάλει σημαντικά η ελεγχόμενη στάθμευση. «Το πάρκινγκ στην Αλλατίου, στην Καλουτά και στην Κλινική του Αυγουστή είναι μια ανάσα από την πόλη. Όποιος θέλει να σταθμεύει από το πρωί ως το μεσημέρι μπορεί να τα χρησιμοποιεί. Να υπάρχουν άδειες θέσεις περιμετρικά του κήπου, να μην  υπάρχει μποτιλιάρισμα και να μπορούμε όλοι πεζοί, ποδηλάτες και οδηγοί, να κυκλοφορούμε καλύτερα» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ