9.2.2015 16:56

Επαναφορά της πρότασης για κυκλικό κόμβο στο Νοσοκομείο

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ, ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙ

Την πρόταση της κυκλοφοριακής σύνδεσης με την οδό Καλουτά και του «Σκυλίτσειου» αλλά και του σούπερ μάρκετ Βερόπουλου, έτσι όπως κατατέθηκε από τους Φίλους του Πεζού και τους Ποδηλάτες Χίου , επαναφέρουν οι δυο σύλλογοι, συνεπικουρούμενοι από το σωματείο ταξί και το υπεραστικό ΚΤΕΛ μετά την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι απαιτείται έγκριση για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις είτε νέων είτε υφιστάμενων χώρων.

Η απάντηση

Μετά από επιστολή των παραπάνω σωματείων στο Υπουργείο στην οποία ρωτούνταν αν απαιτείται έλεγχος για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις στον κόμβο του Νοσοκομείου, το Υπουργείο απάντησε: «... απαιτείται έλεγχος για έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης (εισόδου- εξόδου) σε όλες τις εγκαταστάσεις (υφιστάμενες ή υπό ίδρυση).

Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι αρμόδια υπηρεσία για την εξέταση των φακέλων για τις κυκλοφοριακές συνδέσεις είναι η υπηρεσία που συντηρεί την οδό όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις».

Η ανακοίνωση

Μετά τα παραπάνω, σε κοινή ανακοίνωση τους οι Ποδηλάτες Χίου, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και το Σωματείο ράδιο ταξί αναφέρουν: «Οι Ποδηλάτες Χίου και οι Φίλοι του Πεζού προσφύγαμε στην Αρμόδια διεύθυνσης του ΥΠΟΜΕΔΙ που ασχολείται με τις κυκλοφοριακές συνδέσεις των χώρων στάθμευσης και λάβαμε την πιο κάτω απάντηση που θα καταθέσουμε για υλοποίηση στον Δήμο Χίου.

Με τις ενέργειες μας ελπίζεται βασικά, ότι θα ζητηθεί να υποβληθούν από τους υπόχρεους (Διοίκηση νοσοκομείου και Σ/Μ Βερόπουλος) οι προβλεπόμενες μελέτες για έγκριση, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάλογη κυκλοφοριακή διάταξη.

Προτείνουμε να ληφθεί υπόψη των Τ. Υπηρεσιώνν του Δήμου, πρόταση που προβλέπει δυο κυκλικούς κόμβους κ.λπ. όπως στο σχέδιο που δημοσιεύεται».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ