3.8.2020 13:47

Επαγγελματίες Μουσικοί Χίου: «Οι αγώνες δεν απαγορεύονται - Οι αγώνες συνεχίζονται με πράξεις»

Στο διάστημα της καραντίνας καταλάβαμε καλύτερα τη δύναμή μας όταν με δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικήσαμε το δίκιο μας. Η κινητοποίηση χιλιάδων μουσικών όχι μόνο στην Χίο, αλλά σε όλη την χώρα, μουσικοί που υπάγονται σε NOMIMA ΣΩΜΑΤΕΙΑ, μουσικοί που είναι ενεργά μέλη σε εργατικά κέντρα και Πανελλήνιες Ομοσπονδίες, έσπασε το φράγμα της σιωπής, ένα φράγμα που προσπάθησαν να επιβάλλουν η κυβέρνηση και τα κρατικά – ιδιωτικά ΜΜΕ. Δεν τους αφήσαμε ούτε δευτερόλεπτο ήσυχους , έτσι έπρεπε να γίνει ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ .
Ήρθαμε σε συχνές αντιπαραθέσεις ΕΓΓΡΑΦΩΣ , όχι στα λόγια , με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη , το Υπουργό Εργασίας Ελλάδος Κύριο Ιωάννη Βρούτση ,και τον Βουλευή Χίου, Υπουργό , κύριο Νότη Μηταράκη.
Με την παρόρμηση και διαρκή ενημέρωση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χίου και του Σ.Ε.Π.Ε τους οποίους και τους ευχαριστούμε για άλλη μια φορά δημόσια , μπόρεσαν και κάποιοι από εμάς ( μετρημένοι στα δάχτυλα) και πήραν αυτό το αμελητέο ποσό των 800 ευρώ για τρεις μήνες εν μέσω πανδημίας .Έτσι θεώρησε η κυβέρνηση ότι έπρεπε να κάνει .... Η Κυβέρνηση τελείωσε με την επιδότηση της επιβίωσης μας. ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ. Ακόμα και όσοι μουσικοί πήραν το 800άρι δεν έχουν τίποτα άλλο μπροστά τους.
Ελάχιστοι είναι και οι μουσικοί που βρίσκονται σε αναστολή και έχουν να περιμένουν. ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ.ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ,ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ,ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΏΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ,ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ , ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Ξέρουμε με την έξαρση της πανδημίας ότι θα έχουμε μπροστά μας για άλλη μια φορά την ανεργία . Πώς θα επιβιώσουμε, πως θα στηρίξουμε τις οικογένειες μας ; Πώς θα ξεχρεώσουμε τα όργανα τα ηχητικά και τα εργαλεία της δουλειάς μας ;
Ρωτήσατε ποτέ αν έχουμε τα χρήματα ; ΚΥΡΙΟΙ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ. Το μόνο που μας μένει πλέον είναι η διεκδίκηση. Δείχνουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ ότι ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ , ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, διεκδικούμε στο να μπορούμε να βγάζουμε ένα ΤΙΜΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ , ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Ο Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Μπογιατζής
Η Διοίκηση κ τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Χίου.



 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ