21.12.2012 12:56

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για κλάματα

- ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

 

Την απάνθρωπη και συνάμα απαράδεκτη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ βίωσαν χθες 50 συμπολίτες μας που είχαν κληθεί από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για τον καθιερωμένο έλεγχο προκειμένου να λάβουν προνοιακά επιδόματα. Αν και περίμεναν για ώρες τους τρεις γιατρούς από την Αθήνα που θα πραγματοποιούσαν τους ελέγχους, εντούτοις στη Χίο έφθασε μόνο ένας, ο οποίος ανακοίνωσε στους ασφαλισμένους ότι θα κληθούν σε νέο ραντεβού από τον ΕΟΠΥΥ!

 

Απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη ταλαιπωρία

Από το πρωί στο ΙΚΑ είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, ακόμη και παιδιά, ανταποκρινόμενοι στο ραντεβού που είχε κανονίσει μαζί τους ο ασφαλιστικός φορέας. Υποβαθμίζοντας το χθεσινό κρύο, την ταλαιπωρία για κάποιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα και βέβαια τη ρύθμιση των προσωπικών τους υποχρεώσεων προκειμένου να είναι συνεπής στο ραντεβού τους, όλοι βρίσκονταν εκεί...  εκτός φυσικά από τους γιατρούς που ο ΕΟΠΥΥ θα έστελνε από την Αθήνα για να κάνουν τους ελέγχους.

Μόνο ένας εκ των τριών γιατρών της αρμόδιας επιτροπής βρέθηκε στη Χίο και φυσικά επικαλέστηκε την απουσία των άλλων δύο συναδέλφων του για να μην πραγματοποιηθούν οι κανονισμένες συναντήσεις. «Πήγαμε από το πρωί, περιμέναμε για ώρες κι όταν κάποια στιγμή αρχίσαμε να διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση και την ταλαιπωρία, μας είπαν ότι η τριμελής επιτροπή δεν έχει έρθει και θα μας ενημερώσουν για νέα συνάντηση. Τέτοιες απάνθρωπες καταστάσεις και τέτοια αντιμετώπιση για ανθρώπους που έχουν σοβαρά προβλήματα είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να καταγγελθεί σε όλα τα επίπεδα. Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με τον κόσμο; Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι μπροστά στα μάτια μας», αναφέρει στον «π» ένας εκ των ασφαλισμένων, που χθες βίωσε για άλλη μια φορά την πλήρη απαξίωση από τον ΕΟΠΥΥ.

 

Μπάχαλο!

«Είναι αλήθεια πως δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πολλές φορές η Επιτροπή από την Αθήνα δεν έρχεται συνολικά, πότε ένας και πότε δυο, με αποτέλεσμα να καλούμαστε οι 2 γιατροί του ΙΚΑ να κάνουμε αυτά τα ραντεβού και να γνωμοδοτούμε για τα επιδόματα. Όμως η διαδικασία είναι αυστηρή και αφού ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να στέλνει γιατρούς από την Αθήνα, τουλάχιστον οφείλει να τηρεί τις δεσμεύσεις του και όχι να ταλαιπωρείται κόσμος», αναφέρει στον «π» ο Παντ. Βρουλής.

«Δεν είναι πρώτη φορά και δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Καθημερινά στέλνουμε έγγραφα και αιτήματα και κανένα δεν ικανοποιείται. Το πρόβλημα με τον ΕΟΠΥΥ δείχνει να μην μπορεί να διορθωθεί.   Δεν υπάρχει καμία στοιχειώδης οργάνωση», συμπληρώνει.

Οι πιο αρμόδιοι από εμάς ας αναλάβουν δράση...

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ