7.10.2015 17:54

Εντυπωσιακός ο "Παρμενίων" στη Χίο [ΦΩΤΟ]

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ΓΕΣ στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2015» που πραγματοποιήθηκε στη Χίο την Τετάρτη. Σύμφωνα με το σενάριο της «Τουρκικός Αποβατικός Στόλος χτύπησε τις Δυνάμεις που υπερασπίζονταν την νήσο Χίο  και πραγματοποίησαν απόβαση σε ακτή της νήσου, δημιουργώντας ισχυρό προγεφύρωμα !

Ταυτόχρονα Καταδρομικές Δυνάμεις με την υποστήριξη Επιθετικών και μεταγωγικών Ελικοπτέρων πραγματοποίησαν ρίψεις Αλεξιπτωτιστών δημιουργώντας  αερο -προγεφυρώματα σε τρία διαφορετικά μέρη στη Νότια πλευρά της Νήσου Χίου !

Οι Δυνάμεις της Νήσου κινήθηκαν και χτύπησαν τις Εχθρικές Δυνάμεις φτάνοντας στην τελευταία γραμμή ανασχέσεως και ζήτησαν ενίσχυση από τη ΑΣΔΕΝ.

Το αίτημα μεταφέρθηκε στο ΓΕΕΘΑ και ταυτόχρονα η ΑΣΔΕΝ ετοίμασε δυνάμεις ενισχύσεως της Φρουράς της νήσου Χίου!

Το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τα Επιτελεία ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ετοίμασε με πλήρη μυστικότητα την  Μεγάλη Εφεδρεία την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών με όλος της τον εξοπλισμό και όλο το προσωπικό  με σκοπό να μεταφερθεί άμεσα για αποβατική ενέργεια στο νησί !

Ισχυρότατη νηοπομπή του Ναυτικού που έπλεε από εχθές στο Αιγαίο μετέφερε την Ταξιαρχία συνοδεία Μαχητικών της ΠΑ που επιχειρούσαν καθ όλη της διάρκεια του πλου της Νηοπομπής !

Την όλη επιχείρηση  της Ταξιαρχίας υποστήριξαν Επιθετικά Ελικόπτερα Απάτσι ενώ σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε και επιστράτευση των Πυρήνων της Εφεδρείας της Νήσου που ρίχτηκαν στην μάχη !

Το μεσημέρι οι φίλιες Δυνάμεις ανέφεραν καταστροφή του εχθρού. Ο ΑΝΥΘΕΑ Δ. Βίτσας που παρακολούθησε την Απόβαση των Πεζοναυτών από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τους Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΑ σε συνεννόηση με το ΥΕΘΑ και τον Α/ΓΕΕΘΑ διέταξαν την Γενική Αντεπίθεση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα λάβει μέρος στο έδαφος του Νομού Έβρου !

 Η Σχετική Ανακοίνωση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ  (ΓΕΣ)

Την Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2015»,  πραγματοποιήθηκε επί βάσεως ΤΑΜΣ (Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων), ευρείας κλίμακας αποβατική ενέργεια από την 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη  νήσο Χίο. Την αποβατική ενέργεια υποστήριξαν Επιθετικά Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και μαχητικά  αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Υλοποιήθηκε το σενάριο της Ασκήσεως και οι Μονάδες της 32 Ταξιαρχίας  Πεζοναυτών συνενώθηκαν με τις Μονάδες της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» και ασκήθηκαν στην εκτέλεση επιθετικών ενεργειών εντός του εδάφους της νήσου.

Η εξέλιξη της αποβατικής ενέργειας μεταδόθηκε, σε πραγματικό χρόνο, στα Κέντρα Επιχειρήσεων ΑΣΔΕΝ, ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, με μεταφορά της εικόνας του πεδίου της μάχης από τα κινητά μέσα επικοινωνιών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Ακολουθούν οι Εικόνες απο την αποβατική ενέργεια της 32 ΤΑΞΠΝ

ΠΗΓΗ: http://veteranos.gr/

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ