16.5.2015 12:38

Εντατικοποιεί τους ελέγχους της η Αστυνομία ενόψει καλοκαιριού

ΜΕΤΡΑ ΗΠΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ. ΧΙΟΥ

Εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες με τη διάθεση τακτικών περιπολιών, την ανάπτυξη δράσεων στοχευμένου χαρακτήρα (ομάδες, ελέγχου παραεμπορίου, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, ελέγχου καταστημάτων κ.λπ.), καθώς και την παράλληλη δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ κ.λπ.) για την υποστήριξή τους, είναι τα βασικά στοιχεία του σχεδίου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, που θα εφαρμοστούν και στη Χίο ενόψει καλοκαιριού.

Βασικός στόχος των μέτρων που θα εφαρμοστούν είναι - αστυνομικές δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού κυρίως χαρακτήρα- με απώτερο στόχο την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών.

Οι έλεγχοι

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων θα είναι οι έλεγχοι, για την πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την παράνομη διακίνηση και πώληση πάσης φύσεως εμπορευμάτων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πλέγμα δράσεων για την κακοποίηση ζώων

Από το στόχαστρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου δεν ξεφεύγουν όσοι κακοποιούν με κάθε τρόπο ζώα. Οι σαφείς οδηγίες που δόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αφορούν στην κατάλληλη διαχείριση και αντιμετώπιση του θέματος της προστασίας των ζώων μέσα από την επιβολή των προβλεπόμενων διατάξεων που αφορούν σε όσους αντιβαίνουν τη νομοθεσία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ