16.5.2015 12:38

Εντατικοποιεί τους ελέγχους της η Αστυνομία ενόψει καλοκαιριού

ΜΕΤΡΑ ΗΠΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Δ. ΧΙΟΥ

Εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες με τη διάθεση τακτικών περιπολιών, την ανάπτυξη δράσεων στοχευμένου χαρακτήρα (ομάδες, ελέγχου παραεμπορίου, πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, ελέγχου καταστημάτων κ.λπ.), καθώς και την παράλληλη δραστηριοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ κ.λπ.) για την υποστήριξή τους, είναι τα βασικά στοιχεία του σχεδίου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, που θα εφαρμοστούν και στη Χίο ενόψει καλοκαιριού.

Βασικός στόχος των μέτρων που θα εφαρμοστούν είναι - αστυνομικές δράσεις προληπτικού και αποτρεπτικού κυρίως χαρακτήρα- με απώτερο στόχο την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών.

Οι έλεγχοι

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων θα είναι οι έλεγχοι, για την πρόληψη επικίνδυνων παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την παράνομη διακίνηση και πώληση πάσης φύσεως εμπορευμάτων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πλέγμα δράσεων για την κακοποίηση ζώων

Από το στόχαστρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου δεν ξεφεύγουν όσοι κακοποιούν με κάθε τρόπο ζώα. Οι σαφείς οδηγίες που δόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αφορούν στην κατάλληλη διαχείριση και αντιμετώπιση του θέματος της προστασίας των ζώων μέσα από την επιβολή των προβλεπόμενων διατάξεων που αφορούν σε όσους αντιβαίνουν τη νομοθεσία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ