12.4.2022 11:49

Ένωση Γονέων Χίου - Αίτημα στο Υπ. Παιδείας για πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών

Tο Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου συνεδρίασε με αφορμή το αίτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου σχετικά με την έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή από Σχολικές Μονάδες του νησιού μας.

Είναι ένα μείζον θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τους γονείς του Δήμου Χίου και για το οποίο η πολιτεία αλλά και οι φορείς που εμπλέκονται σχετικά, θα πρέπει να επιλύσουν.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής: "Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου, σχετικά με το συγκεκριμένο αίτημα, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και συνυπογράφουμε αυτό, θεωρώντας ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ανάγκη πρόσληψης Σχολικών Νοσηλευτών, τουλάχιστον για τις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

Το αίτημα συνυπόγραψαν σύλλογοι γονέων αρκετών σχολείων, προωθήθηκε στους τοπικούς φορείς και στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας:

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Το Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου συνεδρίασε με αφορμή το αίτημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου σχετικά με την έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή από Σχολικές Μονάδες του νησιού μας.

Είναι ένα μείζον θέμα που απασχολεί όλο και περισσότερο τους γονείς του Δήμου Χίου και για το οποίο η πολιτεία αλλά και η τοπική κοινωνία, οι φορείς που εμπλέκονται σχετικά, θα πρέπει να επιλύσει.

Η θέση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου, σχετικά με το παρακάτω αίτημα, είναι απόλυτα σύμφωνη και συνυπογράφουμε αυτό, θεωρώντας ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ την ανάγκη πρόσληψης Σχολικών Νοσηλευτών, τουλάχιστον για τις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. 

Παρακάτω σας παραθέτουμε το αίτημα πολλών συλλόγων γονέων της Χίου :

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Aξιότιμοι κύριοι και κυρίες, παίρνουμε την πρωτοβουλία να θίξουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο έχει γιγαντωθεί λόγω πανδημίας και δεν είναι άλλο από την έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή από τις Σχολικές Μονάδες του νησιού μας. Για αυτό α ι τ ο ύ μ α σ τ ε οι κάτωθι υπογεγραμμένοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χίου την πρόσληψη των θεσμοθετημένων Σχολικών Νοσηλευτών πέρα από την αναγκαιότητα του ρόλου τους για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου, για τους παρακάτω λόγους:

Α) Βρισκόμαστε σε ακριτική περιοχή

Β) Έχουμε περιορισμένες παροχές δευτεροβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης και υποδομών λόγω ύπαρξης ενός νοσοκομειακού συγκροτήματος και δύο κέντρων υγείας γεγονός που καθιστά δύσκολη την άμεση πρόσβαση από πιο απομακρυσμένα σχολεία λόγω γεωμορφολογικών συνθηκών.

Γ) Οι υγειονομικές ανάγκες για παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στα σχολεία μας έχουν γιγαντωθεί εξαιτίας της πανδημίας η οποία μας ταλαιπωρεί ήδη δύο ολόκληρα χρόνια.

Δ) Το εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία δεν μπορεί να α ν τ ι κ α τ α σ τ ή σ ε ι τους Σχολικούς Νοσηλευτές γιατί δεν έχει σπουδάσει αυτή την επιστήμη αλλά και γιατί ασκεί πολλαπλά και σύνθετα καθήκοντα στο σχολείο.

Ε) Τέλος οι παλιές σχολικές εγκαταστάσεις που παρουσιάζουν θέματα λειτουργικότητας και προσβασιμότητας, ενέχουν κίνδυνο σχολικών ατυχημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για άμεση πρόσληψη Σχολικών Νοσηλευτών στα σχολεία του Δήμου μας και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε γι’ αυτό το συντομότερο."

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ