15.5.2020 16:15

Ένωση Γονέων Χίου: «Η παιδεία πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα»

Με αφορμή την καθυστέρηση προμήθειας και παράδοσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στη σύγχρονη ή ασύγχρονη  εξ ’αποστάσεως εκπαίδευση, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και απαιτούμε άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργεί μεταξύ άλλων ανισότητα στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση .

Με συνεχείς μας οχλήσεις προς όλους τους αρμόδιους  , από τις αρχές Απριλίου , ζητάμε επίμονα να ληφθεί μέριμνα για το συγκεκριμένο θέμα .

Με ευθύνη κυρίως του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  που καθυστέρησε αδικαιολόγητα την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( είχαν προηγηθεί  αλλεπάλληλες οδηγίες προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης που αναιρούσαν η μία την άλλη ) φτάσαμε την 13 Απριλίου όταν και δημοσιοποιήθηκε το εν λόγω ΠΝΠ . Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στις Ενιαίες Σχολικές επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης να προχωρήσουν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού .

Δυστυχώς όμως αντί να συνεδριάσουν άμεσα οι επιτροπές και να ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να εκμεταλλευτούμε χρονικά το διάστημα που δεν γινόταν μαθήματα λόγω Πάσχα , αυτό έγινε 17 ημέρες μετά ( 30 Απριλίου για την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ) και αφού προηγήθηκαν εκ νέου οχλήσεις από την Ένωση Γονέων και άλλα μέλη των επιτροπών .Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης αφού με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε στα θέματα ημερησίας διάταξης .

Τελικά λήφθηκε απόφαση σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής ( 7 Μαΐου ) που ενέκρινε την διάθεση του ποσού από την 2η τακτική δόση προς τα σχολεία για την αγορά εξοπλισμού . Με παρόμοια διαδικασία κινήθηκε και η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την ίδια καθυστέρηση .

Μία εβδομάδα μετά ( 14 Μαΐου ) η απόφαση δεν έχει φτάσει ακόμα επίσημα στους διευθυντές και διευθύντριες των σχολείων ώστε να προχωρήσουν έστω και τώρα στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού .

Σε επικοινωνία μας με την πρόεδρο της ΕΣΕΠΕ κ. Ψύλλου , μας ανέφερε ότι υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες ( έγκριση οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου κτλ ) ώστε να σταλεί επίσημα η απόφαση .

Στο σημείο αυτό θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε και για την καθυστέρηση από πλευράς Δήμου στην έγκριση έκτακτης επιχορήγησης προς τις σχολικές επιτροπές,  όπως είχε αποφασισθεί σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αφού έχουν πλέον ξεπεραστεί τα νομικά ζητήματα που επικαλέσθηκαν πριν την έκδοση της ΠΝΠ . Αυτή η απόφαση μεταφέρθηκε εκ νέου σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ως Ένωση Γονέων θεωρούμε ότι η παιδεία πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να επισπεύδονται με ευθύνη των αρμοδίων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων , ιδιαίτερα όταν  υπάρχουν έκτακτες συνθήκες που το επιβάλουν .  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ