28.1.2014 11:04

Ένοχοι μέχρι να κρίνει και το Εφετείο

8 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ι. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ 3ΕΤΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ζ. ΚΙΤΡΙΛΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΧΙΟΥ

Αρκετός δρόμος ακόμη περιμένει τους δυο εφοριακούς  Ι. Δημητράκη και Ζ. Κιτριλάκη προκειμένου να γνωρίζουν το μέλλον τους, καθώς το Πρωτοδικείο Χίου εκδίκασε την υπόθεσή τους χθες και τους έκρινε πρωτόδικα ενόχους για όσα περιλαμβάνονταν στην δικογραφία, αναγνωρίζοντας τους παράλληλα και πολλά ελαφρυντικά.

Διαφορετικές γραμμές

Οι δυο εργαζόμενοι στη Δ.Ο.Υ Χίου αντιμετώπισαν τις κατηγορίες που προέκυψαν μετά την έφοδο του ΣΔΟΕ στα σπίτια τους τον Οκτώβριο του 2012. Από τις έρευνες είχαν κατάσχεθεί διάφορα έγγραφα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Οι δυο εφοριακοί αντιμετώπισαν με διαφορετικά κριτήρια το κατηγορητήριο. Ο μεν Ζ. Κιτριλάκης ισχυρίστηκε πως αναλάμβανε αφιλοκερδώς να παρέχει συμβουλές σε συγγενείς του, εξ’ ου και εντοπίστηκαν διάφορες σημειώσεις, ο δε κ. Δημητράκης ισχυρίστηκε ότι τα λογιστικά βιβλία και φορολογικά έγγραφα που εντοπίστηκαν στην οικία του δεν ήταν του ιδίου, αλλά του υιού του που είναι βοηθός λογιστή. Μάλιστα ο ίδιος υπογράμμισε πως, πριν ακόμη γίνει ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, ο ίδιος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία συνταξιοδότησης.

Στο πλευρό τους

Τους δύο εφοριακούς υπερασπίστηκαν με μαρτυρίες πολλοί φίλοι, συνάδελφοι και γνωστοί, που εστίασαν στο γεγονός πως αμφότεροι βοηθούσαν σημαντικά τους απλούς πολίτες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Δεν είχαν δώσει ποτέ αφορμές στο χώρο της εργασίας τους, αντίθετα διευκόλυναν πάντα τον κόσμο στις συναλλαγές τους με την Yπηρεσία και λειτουργούσαν σε επαγγελματικά πρότυπα.
Παρά τις καταθέσεις όμως, η έδρα εξέδωσε καταδικαστική απόφαση, με το σκεπτικό που περιγράφεται στο άρθρο β’ του Ποινικού Κώδικα και αναφέρει: «το ότι στην πράξη του ωθήθηκε από όχι ταπεινά αίτια ή από μεγάλη ένδεια ή διατελώντας υπό την επίδραση σοβαρής απειλής ή υπό την επιβολή του προσώπου στο οποίο αυτός οφείλει υπακοή ή με το οποίο βρίσκεται σε σχέση εξάρτησης”.
Τόσο ο Ζ. Κιτριλάκης όσο και ο Ι. Δημητράκης θα καταθέσουν Έφεση κατά της απόφασης περιμένοντας την τελική γνωμοδότηση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ