27.6.2020 12:56

Ενίσχυση των πυροσβεστικών εναέριων μέσων της Χίου μέσω προγράμματος προμηθειών του ΝΑΤΟ

Μέσω του προγράμματος προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA - NATO Support and Procurement Agency) και της Ελληνικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020 θα προμηθευτούν 20 πυροσβεστικά ελικόπτερα βαρέως και μεσαίου τύπου, τα οποία θα είναι στρατηγικά κατανεμημένα στις ευάλωτες περιοχές της Ελλάδας.

Ένα εκ των ελικοπτέρων (Mi-8AMT) έχει την βάση του στην Αγία Ελένη στη Χίο και βρίσκεται ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Αυτά τα ελικόπτερα έχουν προμηθευτεί για την υποστήριξη κατάσβεσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις όπου δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από οχήματα και αεροπλάνα λόγω εδαφικής μορφολογίας.

Στα πλαίσια της συνεργασίας, ο διαχειριστής του έργου του ΝΑΤΟ (NSPA) κύριος Ιωάννης Πιτροπάκης (καταγόμενος από Βολισσό) παρευρέθηκε χθες στην βάση του ελικοπτέρου με συνοδεία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου κύριο Ιωάννη Βουράκη και τον αξιωματικό σύνδεσμο της EFA Ventures κύριο Γεώργιο Λιβάνιο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ