19.3.2014 13:15

Ενισχυμένη από την απογραφή

ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Η ΧΙΟΣ, ΧΑΝΕΙ ΕΝΑΝ Η ΛΗΜΝΟΣ

Κατά ένας παραπάνω θα είναι πλέον οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Χίου, μετά την ανακατανομή των εδρών των περιφερειακών συμβουλίων που έχει προέλθει με βάση τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής (2011) σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Η Χίος ενισχύει τη δύναμη της σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου με συν έναν σύμβουλο σε αντιδιαστολή με τη Λήμνο που μετρά απώλειες. Αναλυτικά, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Διατηρούνται οι 41 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αλλά μειώνεται κατά ένας στην Π.Ε. Λήμνου - 3 από 4 - και αυξάνονται στην Π.Ε. Χίου, 11 από 10. Παραμένει ως έχει ο αριθμός Περιφερειακών Συμβούλων στις Π.Ε. Ικαρίας (2), Λέσβου (18) και Σάμου (7).
Η μόνη Περιφέρεια, εκ των 13 Περιφερειών της Χώρας, στην οποία δεν επέρχονται αλλαγές είναι αυτή της Κρήτης, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη εξ όσων έχουν τροποποιήσεις, στην οποία παρατηρείται μείωση στο σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων της - από 51 που ήταν σε 41 - λόγω μείωσης πληθυσμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ