7.3.2017 14:33

Ενισχύεται η εικόνα της Χίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Αναλυτική επιστολή με απλούς τρόπους για την ενίσχυση της εικόνας της Χίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, απέστειλε το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου προς το Επιμελητήριο Χίου. Ήδη η επιστολή προωθήθηκε από το Επιμελητήριο, προς τους συμπολίτες επιχειρηματίες-επαγγελματίες με στόχο την τόνωση της εικόνας του νησιού μας, μέσω των ΜΚΔ προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Ως ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και το Επιμελητήριο Χίου, ξεκινούν μια κοινή προσπάθεια και καλούν τις επιχειρήσεις της Χίου να συμβάλουν ενεργά στην αύξηση της διαδικτυακής μας παρουσίας, προβαίνοντας στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Να ακολουθήσουν (κάνοντας Like, Follow ή Favorite) στους επίσημους τουριστικούς λογαριασμούς της Χίου  που διαχειρίζεται και ενημερώνει τακτικά το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε Χίου:
  • Facebook: Chios.gr
  • Twitter: VisitChios
  • Instagram: chiostravelguide
  • Pinterest: Chios.gr Travel Guide
  1. Να  κοινοποιούν συχνά τις αναρτήσεις των λογαριασμών αυτών, αναπτύσσοντας διάδραση με το λογαριασμό του προορισμού, με αμοιβαία ωφέλεια. Αντίστοιχα, οι δημόσιοι λογαριασμοί της Χίου στα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να αναδείξουν κάποια δημοσίευση της επιχείρησης, εφόσον το ψηφιακό υλικό (φωτογραφία, video κ.λ.π) είναι υψηλής ποιότητας και συμβάλλει και στην προβολή της Χίου γενικότερα.
  2. Να ενημερώνουν το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε Χίου, κατά προτίμηση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, (tourismos@chios.pvaigaiou.gov.gr), ή με μήνυμα στο Facebook  (chios.gr), για τουριστικά - πολιτιστικά events που διοργανώνουν,  προκειμένου να κοινοποιούνται μέσα από τις σελίδες αυτές.
  3. Να δημιουργήσουν λογαριασμούς για την επιχείρησή τους σε όσο το δυνατό περισσότερα κοινωνικά δίκτυα μπορούν (Facebook, Instagram κ.λ.π)
  4. Να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους στο Google Maps, αξιοποιώντας την υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν από τη Google, “Google my business” Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην επιχείρηση και στον προορισμό. Πρόκειται στην ουσία για δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει η Google στις επιχειρήσεις, αρκεί ο ιδιοκτήτης να ενημερώσει τα ζητούμενα στοιχεία και να εισάγει φωτογραφίες, διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λ.π., ώστε η επιχείρησή του να εμφανίζεται όταν ο επισκέπτης μπαίνει στο χάρτη της Χίου. Ειδικά για επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής) αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητο να γίνει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ