10.10.2012 11:59

Ενημερωτικά σταντ για τις πυρκαγιές

Ειδικά ενημερωτικά σταντ για τις επικίνδυνες μέρες πρόκλησης πυρκαγιών ετοιμάζει από τώρα και  θα έχει τοποθετήσει έως το καλοκαίρι σε καίρια σημεία η ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών «Όμικρον», στα πλαίσια της αποδοτικότερης  οργάνωσης των δράσεων πρόληψης. Η μοναδική ταμπέλα που υπήρχε στον Προβατά κάηκε από τη φωτιά του Αυγούστου, αλλά  θα αντικατασταθεί από πέντε άλλες που θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία, όπως είναι το Μερσινίδι για την περιοχή της βορειοανατολικής Χίου, οι Καρυές για τη δυτική και  το Αίπος για τη βόρεια.                   
Η ομάδα της Ιωνίας θα  υποδείξει την περιοχή εγκατάστασης στη νότια Χίο.
 
Οι εγκρίσεις
Τις επόμενες μέρες ξεκινάει η διαδικασία  κατασκευής του φυτωρίου και του βοτανικού μονοπατιού στον χώρο των εγκαταστάσεων της ομάδας στον Κοφινά.
Η περιοχή έχει καθαριστεί, οι χώροι έχουν προετοιμασθεί και το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν οι εργασίες είναι οι απαραίτητες εγκρίσεις και απαντήσεις των δημοσίων φορέων, οι οποίες  διαβεβαιώνουν ότι τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου «θα έχει μπει το νερό στ’ αυλάκι».   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ