16.11.2012 16:09

Ενημέρωση για τους αγρότες

 
Για την πορεία του προγράμματος  ενίσχυσης της ρευστότητας και την προώθηση υλοποίησης των Σχεδίων Βελτίωσης και των Σχεδίων Μεταποίησης, το οποίο αφορά και Χιώτες δικαιούχους, ενημερώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Κ. Τριαντάφυλλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής, οι δικαιούχοι εγκεκριμένων Σχεδίων Βελτίωσης του Μέτρου 121 ή επενδύσεων του Μέτρου 123Α, θα μπορούν να προσφεύγουν:
α) για την έκδοση εγγυητικής, προκειμένου να λάβουν προκαταβολή της δικαιούμενης ενίσχυσης,  ώστε να διευκολυνθούν στην υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων
β) για τη λήψη δανείου, ώστε να εξασφαλίσουν την υλοποίηση και την έγκαιρη ολοκλήρωση των επενδύσεων.
Επίσης, μέσα στον Οκτώβριο άρχισε να καταβάλλεται στους 700.000 δικαιούχους η προκαταβολή 1,1 δις ευρώ, της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης για το 2012. Είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το ποσό της κοινοτικής ενίσχυσης καταβάλλεται μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Έχει, ήδη, εξασφαλιστεί και η πληρωμή της εξόφλησης του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης, την πρώτη εβδομάδα μετά τις 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην αγροτική παραγωγή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ