30.9.2016 9:46

Ένας πρέσβης στο Λιβάνειο

ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ» ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ AHN YOUNGjip

Το «Σπίτι της Μαρίας» στα Καρδάμυλα  επισκέφτηκε χθες το πρωί ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας   Ahn Youngjip  συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία μελών των Κορεατικών ναυπηγείων. Ο πρέσβης ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» στους χώρους όπου διαμένουν οι είκοσι μαθητές που φιλοξενούνται στο «Σπίτι της Μαρίας», ενημερώθηκε για το καθημερινό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους, απόλαυσε ελληνικό καφέ και παραδοσιακό ραβανί με χειροποίητο γλυκό κεράσι ενώ παράλληλα  συνομίλησε με τα παιδιά και τους παρέδωσε μια τηλεόραση plasma τελευταίας τεχνολογίας. « Είναι σπουδαίο το έργο που επιτελείται εδώ. Τα παιδιά είναι χαρούμενα, περνούν καλά και ο χώρος είναι υπέροχος», είπε ο πρέσβης συμβουλεύοντας τους μαθητές να συνεχίσουν να μελετούν σκληρά για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Τα παιδιά θέλοντας να ευχαριστήσουν τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας για την επίσκεψή του στο «Σπίτι της Μαρίας» αλλά και για την χορηγία του, του δώρισαν ένα χειροποίητο πίνακα.

Ο πρέσβης στο Λιβάνειο(φωτο: Με μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό ΕΠΑΛ Καρδαμύλων)

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο «Σπίτι της Μαρίας», ο πρέσβης έκανε στάση στο Λιβάνειο Γυμνάσιο και Λύκειο Καρδαμύλων, επιθυμώντας να δει από κοντά πώς λειτουργεί μια τάξη ελληνικού σχολείου.  Ο κ.  Ahn Youngjip  συνομίλησε με καθηγητές του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, οι οποίοι του εξήγησαν την έννοια του επαγγελματικού λυκείου, ξεναγήθηκε στους χώρους και των τριών σχολείων , φωτογραφήθηκε με μαθητές και καθηγητές και τους ευχήθηκε καλή δύναμη. Μάλιστα ο πρέσβης αστειευόμενος με τα παιδιά τα παρότρυνε να μελετούν σκληρά και να παίζουν λίγο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ