20.9.2012 16:38

Ένας μύθος και μια ιστορία

 
Κ. ΜΟΥΝΔΡΟΣ: «Είστε κακεντρεχής και εμπαθής»
 
Δύο   λόγια, που δεν έχετε ακούσει από κανέναν δημόσια:
Επειδή μπαίνετε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις, θα ακολουθήσω και  εγώ το ίδιο μοντέλο. Ξέρετε δεν σας φοβάμαι και τολμώ… Αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή !
Είτε το θέλετε είτε όχι,  οι θέσεις που κατέχω, δεν ήταν δική σας επιλογή. Ήταν επιλογή του Δημάρχου και των 1420 συνδημοτών μου, που με κατέταξαν 2ο παγχιακά.
Εσείς όμως, μιας και ασκείτε το «δημοσιογραφικό λειτούργημα», την 4η εξουσία, εδώ και χρόνια, έχετε κριθεί από πολλούς ως κακεντρεχής, συκοφάντης, εμπαθής , ξερόλας και «αντικειμενικός». Με τον τρόπο που κινείστε, το μόνο που καταφέρνετε, είναι να υποβαθμίσετε ακόμη περισσότερο τον εαυτό σας και την εφημερίδα, που διευθύνετε.
Ποτέ δεν υποστήριξα ότι τα ξέρω όλα, δεχόμενος κάθε είδους καλόπιστης κριτικής . Αυτά είναι δικές σας, αμυντικού τύπου, δημοσιογραφικές παλινωδίες, για να έχετε κάτι να δικαιολογείτε τη στάση σας.
Εγώ προσωπικά δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σας, ότι και να γράψετε. Όσο για το όνομα, που προκλητικά ρωτάτε να σας αναφέρω, σας το έχω κατονομάσει κατ’ ιδίαν. Για λόγους προσωπικών δεδομένων, δεν θα το κάνω .Μπορείτε να το κάνετε αν θέλετε εσείς , μιας και το γνωρίζετε.
Υποσημείωση 1: Πολλοί θα ήθελαν να σας τα πουν, όπως εγώ,  και δεν ξέρετε πόσoι   θα χαρούν.. !!
Υποσημείωση 2 : Αργά ή γρήγορα το κατεστημένο, που σας θρέφει, θα σας αποβάλλει, γιατί δεν αξίζετε, ασκώντας τέτοιου είδους δημοσιογραφία.
Υποσημείωση 3:  Η λογική του «δεν γουστάρω την φάτσα του» είναι η ηθική της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που εξυπηρετείται..
Μπράβο σας!
 
 
Ν. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ: «Θέλει δε θέλει θα κρίνεται ο... Γιαννόπουλος»
Ήταν κάποτε, όχι πολύ μακριά από σήμερα, ένας πολιτικός. Όσο επιδοκίμαζες τις αποφάσεις του, φούσκωνε σαν το παγώνι. Σαν τολμούσες να επικρίνεις τη στάση του άνοιγε το στόμα του και μύριζε οχετός. Αν ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης προσέθετε στον χείμαρρο των κοσμητικών επιθέτων που μου προσάπτει το «τενεκές ξεγάνωτος», καμία δεν θα ήταν η διαφορά του από τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο.
Όσο ο «π» υπεραμύνεται τη δραστηριότητα του κ. Μούνδρου, ως αντιδημάρχου Ομηρούπολης, μια για το ρουκετοπόλεμο, μια για το μύλο που λειτούργησε ή δίνει μαζί του τον αγώνα για το Κέντρο Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα, όλα είναι καλώς καμωμένα. Όταν επικρίνει τον άλλο του κακό εαυτό, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, βασισμένος στα φετινά αριθμητικά δεδομένα, γίνεται συκοφάντης, κακεντρεχής, ξερόλας και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα, από αυτά που δεν γράφονται.
Ούτε εγώ προσωπικά έχω την πρόθεση να συνεχίσω τη δημόσια αντιπαράθεση μαζί του. Δεν εξυπηρετεί κανέναν, πέρα από τη γοητεία που προσφέρει μια διαπροσωπική σύγκρουση. Θα ξεγυμνώσω μόνο τη λειτουργία του ανδρός, έτσι για να αντιληφθεί ο αναγνώστης πόσο εποικοδομητική δουλειά γίνεται στην Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο κ. Μούνδρος και πόσο τολμηρός εν τέλει είναι.
Προκάλεσα τον κ. Μούνδρο ανοιχτά να ονοματίσει ποιος πιέζει για θέση ειδικού συμβούλου στο Δήμο και επειδή δεν του δίνεται του ασκεί πολεμική. Ο τολμηρός κ. Μούνδρος κρύφτηκε κάτω απ’ τα φουστάνια των «προσωπικών δεδομένων». Όταν ρίχνει το δηλητήριο του στην κατ’ ιδίαν μας επαφή για συνεργάτη του στην Επιτροπή, εκεί ούτε εγώ είμαι εμπαθής, ούτε «προσωπικά δεδομένα» υφίστανται. Και με το κλίμα που ο ίδιος δημιουργεί περιμένει ότι η Επιτροπή θα δουλέψει με φουλ τις μηχανές για την προσέλκυση τουριστών στο νησί μας.
Θα κλείσω όσα έχω να πω απευθυνόμενος στο δήμαρχο. Εμπειρία στη διοίκηση, κ. Λαμπρινούδη, έχετε. Εξηγήστε στον κ. Μούνδρο ότι καμία πιθανότητα δεν έχει να διοικήσει σωστά, όταν κατηγορεί πίσω απ’ τις πλάτες τους μέλη της Επιτροπής που ο ίδιος διευθύνει. Για αυτό κι εκείνοι του έχουν γυρίσει τη δική τους πλάτη και τον έχουν κάνει να νομίζει ότι η Επιτροπή είναι η αυτού μεγαλειότης του.
ΥΓ.: Με τον κ. Μούνδρο δεν θα ασχοληθώ, το μεγαλειώδες έργο του ωστόσο στην Επιτροπή, θέλει δεν θέλει, θα κρίνεται και από εμένα και από τον «π», και, δυστυχώς για εκείνον, από τους επαγγελματίες. Αυτό δεν μπορεί να το εμποδίσει ο κ. Γιαννόπουλος, … ο κ. Μούνδρος ήθελα να πω…
Νίκος Κατσαράκης 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ