28.6.2013 15:30

«Ένας κρουνός θα μας σώσει»

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΡΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Με το άγχος μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς ζουν οι κάτοικοι της Συκιάδας που τα σπίτια τους είναι κοντά στο δασάκι του οικισμού.

Έχουν ζητήσει επανειλημμένα, όπως σημειώνουν στον «π», τόσο από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου όσο και από τον Δήμο την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός πυροσβεστικού κρουνού στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά απάντηση δεν παίρνουν και δε φαίνεται να ευαισθητοποιείται κανείς σχετικά με το θέμα.

Ωστόσο οι κάτοικοι με την άνοδο της θερμοκρασίας και της έντασης των ανέμων αγωνιούν μην ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή- που παρεπιπτώντος στερείται και φύλαξης πυρασφάλειας- και γίνουν στάχτη οι περιουσίες τους μέσα σε λίγα λεπτά.

Επόμενο βήμα για τους κατοίκους και ιδιοκτήτες της Συκιάδας θα είναι η επίσημη υποβολή του αιτήματος τους στον Δήμο Χίου με αριθμό πρωτοκόλλου, έτσι ώστε να θέσουν τους υπεύθυνους επιτέλους επί των ευθυνών τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ