23.6.2016 13:35

Ένας και μοναδικός ακόμη και για τους Γλάρους

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Στους περσινούς ενοικιαστές, αδελφούς  Νίκο και Παναγιώτη Μιχάλα ενοικιάσθηκε μετά από σημαντική καθυστέρηση  η παραλία των Γλάρων με ενοικιοστάσιο  4.591,97 ευρώ, αυξημένο κατά 30 λεπτά από την τιμή εκκίνησης!

Η ενοικίαση της παραλίας κατακυρώθηκε στη δημοπρασία η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο δημαρχείο. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καράλης για την αργοπορία ευθύνεται το δημόσιο το οποίο με συνεχείς τροποποιήσεις των σχετικών εγκυκλίων δεν επέτρεψε την έγκαιρη δημοπράτηση τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοτική αρχή θα προτιμούσε ενοικιάζονται οι παραλίες για δύο ή και τρία χρόνια, για να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η ίδια διαδικασία, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ορφανός ο Αφανής

Για μια ακόμη φορά δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ενοικίασης της παραλίας του Αφανή Ναύτη στο Βροντάδο για την οποία θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική δημοπρασία.

Η ζημιά

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις φετινές καθυστερήσεις του Υπουργείου να αποστείλει την τελική εγκύκλιο για τη χρήση αιγιαλού έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις για τον Δήμο της Χίου.

Με βάση τις 28 αιτήσεις που υπεβλήθησαν και τα θεωρητικά  υπολογισμένα έσοδα, η ζημιά  για το δημοτικό ταμείο  ανέρχεται τουλάχιστον στα 13.500 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ