31.8.2012 11:31

Εναλλακτικός τουρισμός για 17χρονο Αλβανό διαρρήκτη

Στη σύλληψη ενός 17χρονου Αλβανού προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα στις 05:30 οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ο οποίος κατηγορείται για διάρρηξη και κλοπή χρηματικού ποσού από αυτοκίνητο στην πόλη της Χίου καθώς και κλοπή δικύκλου.
Στη σύλληψή του συνετέλεσε το γεγονός ότι τα ξημερώματα και ενώ κινούταν με το κλεμμένο δίκυκλο επί της οδού Φαβιέρου, «έπεσε» σε μπλόκο της Τροχαίας. Ο νεαρός παρά τα φωτεινά σήματα από τους αστυνομικούς της Τροχαίας, δεν σταμάτησε, αντιθέτως ανέπτυξε ταχύτητα.
Αμέσως ακολούθησε η καταδίωξή του από το περιπολικό της Τροχαίας και ακολούθως η κινητοποίησή του λίγα μόλις μέτρα μακρύτερα.
Τα ενδιαφέροντα πάντως στοιχεία για τη δράση του 17χρονου Αλβανού, φάνηκαν κατά τη διαδικασία της προανάκρισης αφού διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός διέμενε παράνομα στη Χώρα μιας και δεν διέθετε ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ στη Χίο βρισκόταν μόλις τις δύο τελευταίες ημέρες για διακοπές όπως ανέφερε. 
Παρά όμως το μικρό χρονικό διάστημα της παραμονής του στο νησί , ο νεαρός φαίνεται ότι ξεκίνησε άμεσα δράση, αφού την πρώτη μέρα σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στους αστυνομικούς έκλεψε το δίκυκλο μίας νεαρής από το κέντρο της πόλης ενώ μόλις χθες το βράδυ, διέρρηξε το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου και πήρε μέσα από αυτό το ποσό των 2150 ευρώ που φύλασσε το θύμα μέσα στο Ι.Χ.
Ο 17χρονος πάντως φαίνεται ότι αν και μη Χιώτης, είχε ισχυρούς φιλικούς δεσμούς με ανθρώπους από το νησί, γεγονός που διαπιστώθηκε και από τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το κινητό του τηλέφωνο.
Ο δράστης αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί στην Εισαγγελική Αρχή Χίου ενώ περεταίρω έρευνα διενεργεί η Ασφάλεια Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ