6.11.2014 9:34

Ένα σπίτι για τον Άγγελο

   Αυτός είναι ο Άγγελος, το «τέρας» που κατασπαράζει ανυποψίαστα παιδιά και φιλήσυχες νοικοκυρές, η «αγέλη των δέκα σκύλων», ο «δολοφόνος» κατσικιών, προβάτων και κοτών ευυπόληπτων και νομοταγών πολιτών, ο «τρόμος» των Νοτιοχώρων, ο σκύλος που καταβρόχθισε δύο αγελάδες, ένα γάιδαρο και έξι προβατίνες και στο τέλος πήγε στο καφενείο του χωριού, πήρε μια σόδα και έφυγε χωρίς να την πληρώσει.

   Για το συγκεκριμένο σκυλί τηλεφώνησαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου από τη Δημοτική Ενότητα Καλλιμασιάς, λέγοντας πως πρόκειται για «αγέλη δέκα σκύλων». Ο Φιλοζωικός τους παρέπεμψε στο Δήμο Χίου του οποίου αρμοδιότητα είναι η περισυλλογή και φροντίδα των ανεπιθύμητων οικόσιτων και αδέσποτων ζώων. Ο Δήμος Χίου τους αγνόησε αρχικά και, μετά από δημοσιεύματα σε εφημερίδες, τους παρέπεμψε με τη σειρά του σε άλλο σωματείο εθελοντών, στην «Κιβωτό του Θοδωρή». Όταν τα παιδιά της «Κιβωτού» έφτασαν στο χωριό τους είπαν πως η αγέλη είναι τελικά τρία σκυλιά εκ των οποίων βρήκαν μόνο ένα: τον Άγγελο.

   Βαφτίστηκε έτσι γιατί είναι τόσο φρόνιμος και χαδιάρης, συνεσταλμένος και διακριτικός που δεν θα μπορούσε παρά να παρομοιαστεί με αγγελάκι (ή βοτσαλάκι αλλά μάλλον δεν συνηθίζεται). Είναι ενός χρόνου, κοντότριχος λευκός και φαιός, ασημένιος ίσως, μικρού μεγέθους με υπέροχα αυτιά. Περιμένει να υιοθετηθεί, όπως και ογδόντα ακόμα σκυλιά, από οικογένεια που θα τον αγαπήσει και θα την λατρέψει. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ