8.7.2016 15:59

Ένα νέο κάστρο στα Λημνιά!

• ΠΩΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ

Κάποιοι δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τη φυσιογνωμία του. Τι ακριβώς θέλει ένα … κουλτουριάρικο κατάστημα πάνω στη λιμενική ζώνη των Λημνιών της Βολισσού; Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του το Barouzo δίνει το δικό του στίγμα αισθητικής στην περιοχή, την αναβαθμίζει με το γούστο του Κώστα Κοντού και της Ελένης Κραβαρίτη και σε συνθήκες αντίξοες για την επιχειρηματικότητα εξυψώνει τη λογική της αναβάθμισης του δημόσιου χώρου από την ιδιωτική φροντίδα.

Τα δυο τελευταία χρόνια το δεξί άκρο του λιμένα των Λημνιών απέπνεε εικόνα εγκατάλειψης. Τώρα η Βολισσός διαθέτει δυο κάστρα, το αυθεντικό της στην κορυφή του οικισμού, και το παραθαλάσσιο της, έμπνευση του Κώστα Κοντού. «Η Βολισσός υπήρξε φημισμένη καστροπολιτεία. Το παρελθόν της μου ενέπνευσε την κατασκευή με φυσικά υλικά. Το κάστρο των Λημνιών, πέρα από την αναβάθμιση του χώρου, θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση διάσωσης και του κάστρου της Βολισσού», εξηγεί ο δημιουργός του.

Εφάμιλλη του κάστρου είναι όμως η αισθητική που διαπνέει και ολόκληρο το κατάστημα, εσωτερικά και εξωτερικά. Με χρήση του σύγχρονου design στους εσωτερικούς του χώρους και συνδυασμούς από ξύλο και πέτρα για τους εξωτερικούς οι Κώστας και Ελένη αναβάθμισαν όλη τη γύρω περιοχή.

«Η εικόνα ενός καταστήματος προϊδεάζει και για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική πρόταση διασκέδασης στα Λημνιά, πέρα από τη συνηθισμένη συνταγή των τελευταίων δεκαετιών. Στο Barouzo ο καθένας μπορεί να απολαύσει τον καφέ ή το ποτό του αλλά και πιάτα με έντονα δημιουργική διάθεση», προσθέτει η Ελ. Κραβαρίτη.

Την προσεχή Κυριακή το Barouzo γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Τέκνο των capitals control, ατενίζει με αισιοδοξία τη νέα εποχή. Και ετοιμάζει ένα μελωδικό ταξίδι με την Αμαλία Αυγουστάκη στις 22.00. Να είναι καλοτάξιδο. Τέτοιες πινελιές τις έχουν ανάγκη τα Λημνιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ