9.3.2016 19:11

Ένα μήνα χρειάζεται για να ανανεωθεί μια άδεια κυκλοφορίας

Χαμένη από χέρι είναι η μάχη των πολιτών με το τέρας της γραφειοκρατίας που αντί να μικραίνει γιγαντώνεται μετατρέποντας ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες σε πολυσύνθετες.

Τότε... Άδεια κυκλοφορίας σε μια μέρα

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια  για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας μοτοποδήλατου έως 50 κυβικά χρειάζονταν μια επίσκεψη στην Τροχαία. Εκεί αγόραζες το παράβολο, το πλήρωνες και με την άδεια στα χέρια έφευγες την ίδια μέρα

Σήμερα... μετά από ένα μήνα

Σήμερα για να ανανεώσει κανείς την άδεια κυκλοφορίας του μοτοποδηλάτου του χρειάζεται να στηθεί στην ουρά ενός ΚΕΠ, μίας τράπεζας και... της Τροχαίας, όπου πήγαινε μέχρι πέρυσι και έκανε τη δουλειά του χωρίς να καθυστερεί.

Το "ωραίο" είναι, όμως, ότι ο λόγος δεν είναι ουσίας για το κράτος και τους Έλληνες πολίτες. Τον κωδικό είσπραξης του χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στην ανανέωση της άδειας ήθελαν να αλλάξουν. Και αντί να στέλνουν τον ενδιαφερόμενο αμέσως στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, όπου και να εξυπηρετείται αμέσως, τον στέλνουν να βγάλει παράβολο των 12 ευρώ στο ΚΕΠ, να πάει στην τράπεζα να το πληρώσει και με το απόκομμα που θα πάρει από την τράπεζα να πάει στην Τροχαία και να το καταθέσει για να του ανανεώσουν την άδεια!

Κι αν με το διαδικαστικό μέρος και τη χαρτούρα τελειώνει σε μια δυο μέρες η πολυπόθητη άδεια για να φτάσει ανανεωμένη στον ιδιοκτήτη του οχήματος χρειάζεται έναν ολόκληρο μήνα! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ