2.2.2015 16:11

Ένα με τη θάλασσα τα Λημνιά [ΦΩΤΟ]

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν και πάλι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κάτοικοι και μαγαζάτορες στην περιοχή της Βορειοδυτικης Χίου.

Οι ισχυροί νοτιάδες έφεραν και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη εκτέλεσης επιπλέον εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο των Λημνιών καθώς τα κύματα μέσα στο λιμάνι έφθαναν τα 2,5 μέτρα σε ύψος με αποτέλεσμα να προκληθούν διάφορες ζημιές σε βάρκες αλλά και στην παραλιακή ζώνη.

Επιπλέον η θάλασσα για μία ακόμη φορά έφθασε μέσα στα καταστήματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετά καταστήματα ενώ άγνωστο παραμένει αν οι νέοι λιμενοβραχίονες έχουν υποστεί ζημιά.

«Ακόμα οι άνεμοι δεν έχουν ηρεμήσει ώστε να δούμε που υπάρχουν ζημιές. Πέρα από μία βάρκα δεν είχαμε άλλες ζημιές εντός του λιμένα. Ως Λιμενικό Ταμείο το πρωί της Πέμπτης θα μεταβούμε στην περιοχή ώστε να διαπιστώσουμε αν αληθεύει η πληροφόρηση που έχουμε ότι έχει υποστεί ζημιά ο λιμενοβραχίονας», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης.

Παράλληλα όπως έκανε γνωστό απέστειλε ήδη επιστολή στον ΕΟΤ ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατό συντομότερα οι βλάβες οι συμπληρωματικές εργασίες για τη θωράκιση του λιμένα από τους νοτιάδες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ