30.9.2016 11:07

Ένα Κέντρο με επίκεντρο το παιδί

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων αδειών για τη λειτουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης διαφορετικού από τα συνηθισμένα, ο Γιώργος Κάκαρης και η Σταματία Μαυρίκου, εμπνευστές και δημιουργοί του «Σχολείου του Δάσους» , ξεκινούν από αύριο έναν ανοικτό κύκλο συναντήσεων και συζητήσεων με θέμα τις σχέσεις γονέων, παιδιών και δασκάλων.

Οι συναντήσεις αυτές, όπως εξηγεί στον «π» ο Γιώργος Κάκαρης, έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των γονιών σε θέματα σχέσεων με τα παιδιά τους. « Σκοπός μας είναι όχι να συμβουλέψουμε τον συμμετέχοντα γονέα, δάσκαλο ή παιδί αλλά να συζητήσουμε όλοι μαζί το θέμα των σχέσεων. Από την συζήτηση δεν αποκλείονται τα παιδιά. Η πρώτη μας συνάντηση θα γίνει αύριο στο Citrus στις 11:00  και θα επικεντρωθεί στη σημασία του παιχνιδιού».

Δραστηριότητες στην ύπαιθρο

Η βασική διαφορά του «Σχολείου του Δάσους» από τα υπόλοιπα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών είναι η άμεση επαφή των παιδιών με τη φύση. « Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών όλες οι δραστηριότητες θα γίνονται σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή της Βοήθειας. Τον χειμώνα και τους μήνες που ο καιρός δεν επιτρέπει τις εξορμήσεις στη φύση, οι δράσεις θα υλοποιούνται στον χώρο όπου θα στεγάζεται το Κέντρο», αναφέρει ο κ. Κακαρης συμπληρώνοντας ότι το «Σχολείο της φύσης» θα λειτουργεί απογευματινές ώρες  και θα περιλαμβάνει παιχνίδια, κατασκευές και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

«Εκτός από εμένα και την Σταματία που είναι δασκάλα και εικαστικός και ασχολείται με θεατρικά παιχνίδια και άλλες καλλιτεχνικές δράσεις , στο Σχολείο του Δάσους, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν ως συνεργάτες άνθρωποι διάφορων ειδικοτήτων. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να δώσουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα», κατέληξε ο εμπνευστής του» Σχολείου του Δάσους», Γιώργος Κάκαρης.

Τέλος υπογράμμισε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα υπολογίζεται ότι η λειτουργία του «Σχολείου του Δάσους» θα ξεκινήσει σε 4-5 μήνες. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ