29.6.2016 17:24

Ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση το Mini Market της ΒΙ.ΑΛ.

Με εξάμηνη και πλέον καθυστέρηση ανταποκρίθηκε τελικά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο αίτημα του Δήμου Χίου για δημιουργία Mini Market στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της ΒΙ.ΑΛ..

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, η ευθύνη της δημιουργίας του Mini Market ανήκει εξ ολοκλήρου στον Δήμο Χίου, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να υποβάλλει αίτημα δημιουργίας τέτοιας δομής στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Μετά τη θετική εισήγηση της Υπηρεσίας ο Δήμος θα μπορέσει να προχωρήσει στη διαμόρφωση των όρων δημοπρασίας και να ορίσει ανάδοχο του καταστήματος το οποίο θα λειτουργεί σε χώρο της ΒΙ.ΑΛ..

Το Mini Market

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο αντιδήμαρχος Δ. Καράλης εξήγησε ότι η συγκεκριμένη κίνηση, ήταν κάτι το οποίο ζητούσαν οι κάτοικοι του Χαλκειούς ώστε να υπάρχει λιγότερη αλληλεπίδραση των μεταναστών με τους κατοίκους.

«Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος περιορισμός για τα είδη που θα μπορεί να πουλάει και φυσικά δεν είναι κάτι από το οποίο θα βγάλει χρήματα ο Δήμος. Είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Είναι σαφές βέβαια ότι θα πρέπει να υπάρξει διατίμηση των προϊόντων ώστε να αποφευχθεί η αισχροκέρδεια», τόνισε ο ίδιος.

Το θέμα έρχεται προς εισήγηση στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ενώ αντίστοιχη συζήτηση θα γίνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ