15.1.2016 13:33

Ένα βενζινάδικο ονειρεύονται οι Ψαριανοί

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΜΟΓΕΝΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΟΠΟ

Από τον  Απρίλιο θα έχουν κάθε μέρα υγρά καύσιμα οι Ψαριανοί για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία του νησιού. Τη λύση δίνει μετά από πολλές καθυστερήσεις και σοβαρά προβλήματα, που στο παρελθόν έχουν οδηγήσει επανειλημμένα τη διαδικασία σε αδιέξοδο, ο ομογενής επενδυτής κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών Μιχάλης Τριμπουνέλας (ψαριανής καταγωγής), ο οποίος πλειοψήφησε στον τρίτο μειοδοτικό διαγωνισμό.

Το έργο έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί  είχαν κυρηχθεί άκυροι καθώς η ΕΚΟ είχε αποφασίσει να αποσύρει τα μηχανήματα της και η επιβολή των capital control δεν επέτρεπε στον επενδυτή να ολοκληρώσει την απαιτούμενη νομότυπη γραφειοκρατική  διαδικασία.

Από το 2013 περιμένουν

Απαντώντας για πρώτη φορά έγγραφα σε επίθεση που δέχεται ο δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος, υπογραμμίζει ότι η εκμίσθωση κατακυρώθηκε το 2013 στο μοναδικό ενδιαφερόμενο Μιχάλη Τριμπουνέλα.

«Ενδιάμεσα η ΕΚΟ αποφάσισε να αποσύρει τον εξοπλισμό που έχει εγκαταστήσει, αλλά με τη διαμεσολάβηση του επενδυτή καταφέραμε να ανατρέψουμε τη δυσμενή εξέλιξη», δηλώνει ανακουφισμένος στον «π» ο δήμαρχος.

«Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ο Μ. Τριμπουνέλας μας έχει διαβεβαιώσει ότι την άνοιξη τα Ψαρά θα αποκτήσουν επί τέλους βενζινάδικο. Η σύμβαση έχει υπογραφεί, έχουν πληρωθεί τα ενοίκια, ο εκμισθωτής έχει πληρώσει ήδη ένα σημαντικό ποσό για τις δικηγορικές αμοιβές, την απαιτούμενη σύσταση εταιρείας, την προετοιμασία του φακέλου και την  προμήθεια του συστήματος εισροών-εκροών. Ταυτόχρονα, η ΕΚΟ μας ενημέρωσε ότι προχωρούν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες, αφού και αυτή από την πλευρά της επιθυμεί να διευθετηθεί η εκκρεμότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», συμπληρώνει. Ο  επενδυτής έχει διαβεβαιώσει τη Δημοτική Αρχή ότι σύντομα θα εγκατασταθεί μόνιμα στο νησί του παππού του.

«Προς τι λοιπόν το όψιμο ενδιαφέρον για το βενζινάδικο;», ρωτάει ο Κώστας Βρατσάνος

«Μήπως υπήρχαν  άλλοι ενδιαφερόμενοι και δεν το ξέρω ή θα ήταν προτιμότερο να είχε ήδη αποξηλωθεί από την ΕΚΟ», ρωτάει τους ανώνυμους επικριτές του και περιμένει  με ανυπομονησία την απάντηση – όπως τονίζει – για να προχωρήσει στις επιβαλλόμενες ενέργειές προστασίας των συμφερόντων του δήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ